Æbleskiver vörösáfonyás töltelékkel, fetasajttal és egy csipetnyi vaníliával

Æbleskiver vörösáfonyás töltelékkel

Az Æbleskiver egy tradicionális dán édesség, amelyet gyakran fogyasztanak karácsonykor. A különböző töltelékek, mint a vörösáfonya, és a különleges sós ízesítés, mint a fetasajt, izgalmas új csavart adnak ennek az édességnek. A dánok számára az Æbleskiver nemcsak egy étkezés, hanem egy igazi családi hagyomány, és az újabb töltelékekkel való kísérletezés segít modernizálni ezt a klasszikust.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
2 db Tojás
100 g Vörösáfonya
50 g Cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
1 cs. Vaníliás cukor
2 ek. Olaj
1 ek. Citruslé (narancs vagy citrom)
50 g Fetasajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá. A tojássárgáját keverd össze a tejjel, vaníliás cukorral, sóval és olajjal.

    A tojásfehérjét akkor tudod kemény habbá verni, ha a tál és a mixer is teljesen tiszta, és nem kerül bele semmilyen zsír.

    2

    A lisztet, sütőport, cukrot és a felvert tojásfehérjét add hozzá a tojássárgájás keverékhez. Óvatosan keverd össze, hogy ne törjön össze a hab.

    Ne keverd túl erősen, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.

    3

    A vörösáfonyát egy kevés cukorral keverd össze, és forrald fel 2-3 percig, hogy egy kis szirupot kapj.

    A vörösáfonya könnyen felroppan, ha túl hosszú ideig főzöd, ezért ne hagyd túl sokáig a tűzön.

    4

    A kerek Æbleskiver sütőt melegítsd fel, és enyhén olajozd ki. A tésztát kanalazd a formákba, és egy teáskanál vörösáfonya szirupot tegyél a közepébe.

    A tésztát ne töltsd túl, hogy legyen helye a tölteléknek és a tésztának is.

    5

    A tésztát egy kanál segítségével fordítsd meg, amint elkezd pirulni. Süsd minden oldalát 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ha nem szeretnéd, hogy a tészták szétessenek, használd egy fogpiszkálót vagy a kanál hegyét a forgatáshoz.

    6

    Miután elkészült, szórd meg egy kis fetasajttal, és tálald forrón.

    A fetasajt és a vörösáfonya remekül kiegészítik egymást, így a sós és édes ízek harmóniát alkotnak.