A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá. A tojássárgáját keverd össze a tejjel, vaníliás cukorral, sóval és olajjal.
A tojásfehérjét akkor tudod kemény habbá verni, ha a tál és a mixer is teljesen tiszta, és nem kerül bele semmilyen zsír.
A lisztet, sütőport, cukrot és a felvert tojásfehérjét add hozzá a tojássárgájás keverékhez. Óvatosan keverd össze, hogy ne törjön össze a hab.
Ne keverd túl erősen, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.
A vörösáfonyát egy kevés cukorral keverd össze, és forrald fel 2-3 percig, hogy egy kis szirupot kapj.
A vörösáfonya könnyen felroppan, ha túl hosszú ideig főzöd, ezért ne hagyd túl sokáig a tűzön.
A kerek Æbleskiver sütőt melegítsd fel, és enyhén olajozd ki. A tésztát kanalazd a formákba, és egy teáskanál vörösáfonya szirupot tegyél a közepébe.
A tésztát ne töltsd túl, hogy legyen helye a tölteléknek és a tésztának is.
A tésztát egy kanál segítségével fordítsd meg, amint elkezd pirulni. Süsd minden oldalát 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ha nem szeretnéd, hogy a tészták szétessenek, használd egy fogpiszkálót vagy a kanál hegyét a forgatáshoz.
Miután elkészült, szórd meg egy kis fetasajttal, és tálald forrón.
A fetasajt és a vörösáfonya remekül kiegészítik egymást, így a sós és édes ízek harmóniát alkotnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.