Aero Ice Cream fagylalt tálalva

Aero Ice Cream

Aero Ice Cream a híres brit Aero csokoládé drazsés édesség jégkrémes változata, amely könnyed habos alapjával és roppanós csokoládé darabkáival minden csokoládérajongó szívét meghódítja. Az Aero csokoládé különlegessége, hogy a szénsavas, levegővel töltött csokoládé rendkívül könnyű, így a fagylaltba keverve nem csak finom, hanem izgalmas textúrájú desszertet alkot. A recept egyik kulcsa, hogy a csokoládé darabok ne olvadjanak el teljesen, hanem megőrizzék roppanós állagukat. Ez a fagylalt tökéletes nyári desszert, de különleges alkalmakkor is ideális választás. Tipp: tálaláskor egy kis extra reszelt étcsokoládéval is feldobhatjuk a fagylaltot!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
100 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
120 g Aero csokoládé (darabokra törve)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, folyamatosan kevergetve, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!

    A folyamatos keverés segít elkerülni, hogy a cukor leégjen az edény aljára.

    2

    Add hozzá a vaníliakivonatot, majd vedd le a tűzről. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 3 órára.

    A hűtési idő fontos, hogy a keverék megfelelően lehűljön és a fagylalt sima legyen. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    3

    Töltsd a lehűtött keveréket fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgép, öntsd lapos edénybe, és 30 percenként keverd át 3-4 órán keresztül.

    A kézi keverés során ügyelj arra, hogy a fagylalt széleit is alaposan átkeverd, így elkerülheted a jégkristályok kialakulását.

    4

    Amikor a fagylalt kezd sűrűsödni, keverd bele a darabokra tört Aero csokoládét. Tipp: óvatosan keverd, hogy a csoki darabok ne olvadjanak el teljesen.

    A csokoládét érdemes a fagyasztóba tenni 10-15 percre, mielőtt belekevered a fagylaltba, így kevésbé olvad meg.

    5

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig, hogy könnyen kanalazható legyen.

    Ha a fagylalt túl kemény, mártsd a kanalat forró vízbe, így könnyebben tudod adagolni.