Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, folyamatosan kevergetve, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!
A folyamatos keverés segít elkerülni, hogy a cukor leégjen az edény aljára.
Add hozzá a vaníliakivonatot, majd vedd le a tűzről. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 3 órára.
A hűtési idő fontos, hogy a keverék megfelelően lehűljön és a fagylalt sima legyen. Ne hagyd ki ezt a lépést!
Töltsd a lehűtött keveréket fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgép, öntsd lapos edénybe, és 30 percenként keverd át 3-4 órán keresztül.
A kézi keverés során ügyelj arra, hogy a fagylalt széleit is alaposan átkeverd, így elkerülheted a jégkristályok kialakulását.
Amikor a fagylalt kezd sűrűsödni, keverd bele a darabokra tört Aero csokoládét. Tipp: óvatosan keverd, hogy a csoki darabok ne olvadjanak el teljesen.
A csokoládét érdemes a fagyasztóba tenni 10-15 percre, mielőtt belekevered a fagylaltba, így kevésbé olvad meg.
Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig, hogy könnyen kanalazható legyen.
Ha a fagylalt túl kemény, mártsd a kanalat forró vízbe, így könnyebben tudod adagolni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.