A rizst alaposan mosd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt.
A rizst érdemes többször is leöblíteni, hogy a congee textúrája krémesebb legyen.
A rizst egy nagyobb lábasba tedd, öntsd hozzá a vizet, és forrald fel.
A víz mennyisége változhat, ha a congee túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy könnyen keverhető legyen.
Miután felforrt, csökkentsd a hőmérsékletet, és alacsony lángon főzd a rizst kb. 40-45 percig, amíg teljesen megpuhul, és a konzisztenciája krémes lesz.
Ha szeretnéd, a főzés végén egy kevés tejet is hozzáadhatsz a congee-hez, hogy még krémesebb legyen.
Amíg a rizs fő, készítsd el az áfonyát. Tedd egy serpenyőbe, és közepes lángon pirítsd pár percig a cukorral és vaníliás cukorral, amíg az áfonya enyhén megpuhul és levet ereszt.
Ha szeretnéd, egy kevés citromlevet is hozzáadhatsz, hogy frissebb ízt kapjon.
Miután a rizs megfőtt és elérte a kívánt állagot, add hozzá a pirított áfonyát és a sót. Alaposan keverd össze.
Ha édesebb congee-t szeretnél, további cukrot is hozzáadhatsz.
Tálald a congee-t egy tálba, és öntsd rá a tejet. A tetejére tehetsz még friss áfonyát és egy kis mentát díszítésnek, ha szeretnéd.
A tejet frissen, hidegen vagy melegen is hozzáadhatod, attól függően, hogy milyen állagot szeretnél elérni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.