Áfonyás Congee tálalva, friss áfonyával és tejszínnel

Áfonyás Congee

A Congee egy tradicionális kínai étel, amelyet gyakran reggelire fogyasztanak. Az áfonyás változat különösen finom és frissítő, mivel a krémes rizshez az áfonya édes-savanykás íze párosul. Az étel az évtizedek során számos változaton keresztül vált népszerűvé a világ számos pontján. A congee könnyen variálható, és különböző gyümölcsökkel, fűszerekkel, vagy akár tejjel is elkészíthető, így minden alkalomra tökéletes választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 55 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Rizs
500 ml Víz
100 g Áfonya
2 ek. Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
100 ml Tej
0.25 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt.

    A rizst érdemes többször is leöblíteni, hogy a congee textúrája krémesebb legyen.

    2

    A rizst egy nagyobb lábasba tedd, öntsd hozzá a vizet, és forrald fel.

    A víz mennyisége változhat, ha a congee túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy könnyen keverhető legyen.

    3

    Miután felforrt, csökkentsd a hőmérsékletet, és alacsony lángon főzd a rizst kb. 40-45 percig, amíg teljesen megpuhul, és a konzisztenciája krémes lesz.

    Ha szeretnéd, a főzés végén egy kevés tejet is hozzáadhatsz a congee-hez, hogy még krémesebb legyen.

    4

    Amíg a rizs fő, készítsd el az áfonyát. Tedd egy serpenyőbe, és közepes lángon pirítsd pár percig a cukorral és vaníliás cukorral, amíg az áfonya enyhén megpuhul és levet ereszt.

    Ha szeretnéd, egy kevés citromlevet is hozzáadhatsz, hogy frissebb ízt kapjon.

    5

    Miután a rizs megfőtt és elérte a kívánt állagot, add hozzá a pirított áfonyát és a sót. Alaposan keverd össze.

    Ha édesebb congee-t szeretnél, további cukrot is hozzáadhatsz.

    6

    Tálald a congee-t egy tálba, és öntsd rá a tejet. A tetejére tehetsz még friss áfonyát és egy kis mentát díszítésnek, ha szeretnéd.

    A tejet frissen, hidegen vagy melegen is hozzáadhatod, attól függően, hogy milyen állagot szeretnél elérni.