A csirkemellet mosd meg, majd vágd nagyobb darabokra. Tedd egy nagy lábosba, és önts rá 2 liter vizet.
A csirkét egészben is belefőzheted, majd a főzés végén szálaira szedheted. Így még ízletesebb lesz a leves.
Hámozd meg a burgonyát és a yuccát, majd vágd őket közepes méretű darabokra. Add őket a láboshoz.
A burgonya és a yucca mérete legyen körülbelül azonos, hogy egyenletesen főjenek meg.
Add hozzá a zöld hagyma szárát, a koriander szárát, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Főzd közepes lángon 1 órán keresztül.
A zöldhagyma és koriander szárát egészben is belefőzheted, majd a végén eltávolíthatod, ha nem szeretnéd a levesben hagyni.
Vágd a kukoricacsöveket 3-4 darabra, és add hozzá őket a leveshez. Főzd további 30 percig, hogy a kukorica íze is belefőjön.
Ha konzerv kukoricát használsz, azt csak a főzés vége felé add hozzá, mert hamar megpuhul.
Amikor a csirke teljesen megpuhult, vedd ki a lábosból, tépkedd szálasra, majd tedd vissza a levesbe.
A csirkét villával könnyen szálaira tudod tépni. Ügyelj arra, hogy ne maradjanak benne csontok.
Tálaláskor adj a leveshez kapribogyót, friss koriandert és egy kanál tejszínt. Kínáld friss kenyérrel vagy avokádóval.
A kapribogyó és a tejszín opcionális, de nagyon jól kiegészítik a leves ízét. Az avokádóval tálalva még laktatóbb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.