Alboronía klasszikus, gazdag ízekkel, friss korianderrel díszítve

Alboronía klasszikus

Az Alboronía egy klasszikus közel-keleti étel, amely a zöldségek széles választékát ötvözi gazdag fűszeres szószban. Az ételt évszázadok óta készítik a közel-keleti országokban, és rendkívül változatos módon elkészíthető. A padlizsán és a cukkini a fő összetevői, de egyes változatai tartalmazhatnak egyéb zöldségeket, mint például a paradicsom és a hagyma.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
1 db Cukkini
3 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Curry por
0.5 tk.
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt és a cukkinit vágd kis kockákra, a hagymát és fokhagymát apróra, a paradicsomot pedig hámozd meg és vágd fel.

    A padlizsánok héját nem szükséges eltávolítani, mivel az ízt adja, de ha zsírosabb ételt szeretnél, le is hámozhatod.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért ügyelj rá, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.

    3

    Add hozzá a padlizsánt és a cukkinit, és süsd 5-7 percig, amíg a zöldségek enyhén megpuhulnak és megpirulnak.

    A padlizsán hajlamos felszívni az olajat, ezért érdemes több olajat használni a pirításhoz, hogy ne száradjon ki.

    4

    Tedd hozzá a paradicsomot, a fűszerpaprikát, a köményt és a curry port. Keverd jól össze, majd sózd ízlés szerint.

    A curry por finoman fűszeres ízt ad az ételnek, de ha erősebb ízt szeretnél, nyugodtan növeld a mennyiséget.

    5

    Főzd tovább alacsony lángon 10-15 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    Ha túl sűrűnek találod, egy kis víz hozzáadásával hígíthatod a szószt.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy friss ízt adjon a kész ételnek.

    A koriander egyedi frissességet ad az ételhez, így mindenképp érdemes frissen hozzáadni.