A padlizsánt és a cukkinit vágd kis kockákra, a hagymát és fokhagymát apróra, a paradicsomot pedig hámozd meg és vágd fel.
A padlizsánok héját nem szükséges eltávolítani, mivel az ízt adja, de ha zsírosabb ételt szeretnél, le is hámozhatod.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért ügyelj rá, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.
Add hozzá a padlizsánt és a cukkinit, és süsd 5-7 percig, amíg a zöldségek enyhén megpuhulnak és megpirulnak.
A padlizsán hajlamos felszívni az olajat, ezért érdemes több olajat használni a pirításhoz, hogy ne száradjon ki.
Tedd hozzá a paradicsomot, a fűszerpaprikát, a köményt és a curry port. Keverd jól össze, majd sózd ízlés szerint.
A curry por finoman fűszeres ízt ad az ételnek, de ha erősebb ízt szeretnél, nyugodtan növeld a mennyiséget.
Főzd tovább alacsony lángon 10-15 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak és az ízek összeérnek.
Ha túl sűrűnek találod, egy kis víz hozzáadásával hígíthatod a szószt.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy friss ízt adjon a kész ételnek.
A koriander egyedi frissességet ad az ételhez, így mindenképp érdemes frissen hozzáadni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.