Melegíts fel egy evőkanál olívaolajat közepes lángon, és pirítsd meg a héjával együtt az alheira kolbászt mindkét oldalán, kb. 3-4 percig oldalanként, amíg aranybarna és ropogós lesz.
Ha a kolbász túl kemény héjú, óvatosan szúrd meg villával, hogy ne repedjen szét sütés közben.
Vedd ki a kolbászt a serpenyőből és tartsd melegen. Töröld ki a serpenyőt, majd adj hozzá újabb evőkanál olívaolajat és pirítsd meg a finomra vágott fokhagymát 1 percig.
Ne pirítsd túl a fokhagymát – elég, ha csak illatos lesz, különben keserű lehet.
Üsd bele a tojásokat a serpenyőbe, és süsd őket tükörtojásként ízlés szerint – lágy vagy teljesen átsült sárgájával.
A fedő alatt sütés segít, hogy a fehérje gyorsabban megszilárduljon, de a sárgája lágy maradjon.
Tálald a forró alheirát friss tükörtojással a tetején, szórd meg aprított petrezselyemmel, sóval és frissen őrölt borssal.
Kínálhatod pirított kenyérrel vagy egyszerű salátával – jól ellensúlyozza a kolbász intenzív ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.