Almás-fahéjas sütemény tálalva

Almás-fahéjas sütemény

Az almás-fahéjas sütemény egy igazi klasszikus, amely a hidegebb hónapok kedvelt édessége. Az alma zamatos, friss íze és a fahéj melegsége tökéletes harmóniát teremt. Ez a recept egyszerű, mégis különleges, és ideális választás lehet családi összejövetelekre vagy egy kellemes délutáni kávé mellé. Az elkészítése könnyű, így bárki bátran nekiállhat, akár kezdő sütni vágyóként is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
100 g Vaj
120 g Cukor
2 db Tojás
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
3 db Alma
1 tk. Fahéj
20 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a sütemény egyenletesen süljön meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a sütemény leragadjon a tepsire.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Tedd félre.

    A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy ne maradjanak benne csomók, és egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, és keverd simára.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyesével add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el.

    4

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, felváltva a tejjel. Keverd simára a tésztát.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, így elkerülheted a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll.

    5

    Hámozd meg és szeleteld vékonyra az almákat, majd forgasd őket a tésztába óvatosan, hogy ne törjenek össze.

    Az alma szeleteket vékonyra vágd, hogy könnyen átsüljenek a süteményben. A tésztába óvatosan forgasd bele, hogy ne törjenek össze.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és egyengesd el a tetejét. Süsd 30-35 percig, vagy amíg aranybarnára nem sül.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a sütemény átsült-e. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Hűtsd ki a süteményt, majd szórd meg porcukorral a tetejét, és szeleteld fel tálalás előtt.

    A süteményt teljesen hűtsd ki, mielőtt felszeleteled, különben könnyen összetörhet. A porcukorral megszórva még mutatósabb.