Almás-zabpelyhes muffin tálalva egy tányéron

Almás-zabpelyhes muffin

Az almás-zabpelyhes muffin az egészséges édességek egyik kedvelt változata, amely egyszerűen elkészíthető. A frissen reszelt alma és a zabpehely tökéletes párost alkotnak, míg a fahéj különleges aromát kölcsönöz a süteménynek. Ez a recept ideális reggelire, uzsonnára, vagy ha csak valami egészségesebb édességet szeretnél készíteni. Tökéletes választás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Zabpehely
100 g Finomliszt
100 g Kristálycukor
1 cs. Sütőpor
2 db Tojás
100 ml Tej
80 g Vaj (olvasztott)
200 g Alma (reszelt)
1 tk. Fahéj
1 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    Ha nincs papírkapszlid, használj muffin formát, amit vajjal kikensz és liszttel megszórsz.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a fahéjat.

    A zabpehelyet érdemes előtte kicsit megpirítani, hogy intenzívebb íze legyen. A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, a tejet, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.

    A vajat ne forrón add a többi hozzávalóhoz, hagyd kicsit hűlni, mielőtt belekevered.

    4

    Reszeld le az almát, és add hozzá a nedves keverékhez.

    Az almát reszelés után kicsit nyomkodd ki, hogy ne legyen túl nedves a tészta.

    5

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és óvatosan keverd össze, amíg egyenletes tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.

    6

    Adagold a tésztát a muffin sütőformába, körülbelül háromnegyedig töltsd meg mindegyiket.

    Használj egy kanalat vagy adagolókanalat, hogy egyenletesen tudd elosztani a tésztát.

    7

    Süsd a muffinokat 20-25 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön. Hagyd a formában hűlni 5 percig, majd helyezd rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

    Ha a muffinok teteje túl hamar barnulna, takard le őket alufóliával.

    8

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, vagy díszítheted extra reszelt almával és fahéjjal.

    A reszelt alma és fahéj dekoratív és ízletes kiegészítő. A muffinok melegen a legfinomabbak, de hidegen is fogyaszthatók.