A masarepát, sütőport, cukrot és sót keverd össze egy nagy tálban.
A masarepa megfelelő keverése biztosítja, hogy a tészta sima és könnyen formálható legyen.
A friss sajtot vágd kis darabokra, és keverd hozzá a masarepához.
A queso fresco friss, enyhén sós íze tökéletesen passzol a masarepa édesebb ízéhez.
Adj hozzá a tojást, a tejet és az olajat, és keverd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.
Ne add hozzá egyszerre az összes tejet, hanem apránként, hogy ne legyen túl folyékony a tészta.
A tésztát kis golyókká formázd, majd lapítsd le őket, hogy egy kis korong alakot kapjanak.
A golyókat egyenletesen formázd, hogy minden darab ugyanolyan vastag legyen és egyenletesen süljenek.
Melegíts fel egy serpenyőt vagy sütőt 180°C-ra, majd süsd a kis almojábanákat 10-12 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ha serpenyőben sütöd, használj közepes lángot, hogy ne égjenek meg a tészták kívülről.
Miután elkészült, tálald melegen, és élvezd a kolumbiai ínycsiklandó almojábanákat.
Ezeket a falatokat tökéletesen kiegészíti egy friss saláta vagy egy kis joghurt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.