Almojábana kolumbiai stílusban, friss sajttal és masarepával

Almojábana kolumbiai stílusban (masarepa és queso fresco)

Az almojábana egy hagyományos kolumbiai étel, amelyet masarepából (kukoricalisztből) és friss sajtból készítenek. A puha és enyhén édes tészta tökéletesen kiegészíti a queso fresco enyhén sós ízét. Ez az étel különösen népszerű a reggeli vagy délutáni tea mellé, és a kolumbiai konyha egyik elengedhetetlen fogása. Az almojábana a gazdag kukorica és sajt kombinációjával hozza el a kolumbiai ízeket, miközben egyszerű és gyorsan elkészíthető finomságot biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 22 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Masarepa (kukoricaliszt)
200 g Queso fresco (friss sajt)
250 ml Tej
2 ek. Növényi olaj
1 db Tojás
1 tk. Cukor
1 csipet
1 tk. Baking powder (sütőpor)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A masarepát, sütőport, cukrot és sót keverd össze egy nagy tálban.

    A masarepa megfelelő keverése biztosítja, hogy a tészta sima és könnyen formálható legyen.

    2

    A friss sajtot vágd kis darabokra, és keverd hozzá a masarepához.

    A queso fresco friss, enyhén sós íze tökéletesen passzol a masarepa édesebb ízéhez.

    3

    Adj hozzá a tojást, a tejet és az olajat, és keverd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.

    Ne add hozzá egyszerre az összes tejet, hanem apránként, hogy ne legyen túl folyékony a tészta.

    4

    A tésztát kis golyókká formázd, majd lapítsd le őket, hogy egy kis korong alakot kapjanak.

    A golyókat egyenletesen formázd, hogy minden darab ugyanolyan vastag legyen és egyenletesen süljenek.

    5

    Melegíts fel egy serpenyőt vagy sütőt 180°C-ra, majd süsd a kis almojábanákat 10-12 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ha serpenyőben sütöd, használj közepes lángot, hogy ne égjenek meg a tészták kívülről.

    6

    Miután elkészült, tálald melegen, és élvezd a kolumbiai ínycsiklandó almojábanákat.

    Ezeket a falatokat tökéletesen kiegészíti egy friss saláta vagy egy kis joghurt.