Aloo gobi joghurttal, friss korianderrel díszítve

Aloo gobi joghurttal

Az aloo gobi egy híres indiai étel, amely a hagyományos curry-k között kiemelkedő helyet foglal el. Aloo a krumplit, míg a gobi a karfiolt jelenti, és ezek a zöldségek alapvető hozzávalói ennek az ételnek. A joghurtos változata különleges krémességet és enyhén savanykás ízt ad az ételnek, miközben megőrzi a hagyományos indiai fűszereket, mint a kömény és kurkuma. Tökéletes választás vegetáriánusok számára, és bármely indiai étkezéshez illik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Krumpli
300 g Karfiol
150 g Jogurt
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 csokor Cilantro (koriander) levelek
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, majd vágd kockákra. A karfiolt szedd kisebb rózsákra.

    A karfiolt ne vágd túl apróra, hogy ne essen szét főzés közben.

    2

    A hagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze, a gyömbért reszeld le.

    Minél finomabbra aprítod a hagymát és fokhagymát, annál jobban kiadják az ízüket a főzés során.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a köményt, kurkumát, és pirítsd még 1 percig, hogy felszabaduljanak az ízek.

    A fűszereket ne hagyd sokáig pirulni, mert akkor elveszíthetik aromájukat.

    5

    Tedd hozzá a krumplit és a karfiolt, és keverd jól össze. Sózd, borsozd, majd önts hozzá egy kevés vizet, hogy párolni kezdjen.

    Ha szükséges, egy kis vizet adj hozzá, hogy a zöldségek ne égjenek le.

    6

    Fedd le a serpenyőt, és főzd a zöldségeket alacsony lángon 15-20 percig, amíg megpuhulnak.

    Ne nyisd ki a fedőt túl gyakran, mert a gőz segíti a zöldségek puhulását.

    7

    Amikor a zöldségek puhák, vedd le a tűzről, és add hozzá a joghurtot. Keverd jól össze, majd díszítsd friss korianderrel.

    A joghurtot mindig alacsony hőmérsékleten add hozzá, hogy ne váljon túrószerűvé.