A krumplit hámozd meg, majd vágd kockákra. A karfiolt szedd kisebb rózsákra.
A karfiolt ne vágd túl apróra, hogy ne essen szét főzés közben.
A hagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze, a gyömbért reszeld le.
Minél finomabbra aprítod a hagymát és fokhagymát, annál jobban kiadják az ízüket a főzés során.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a köményt, kurkumát, és pirítsd még 1 percig, hogy felszabaduljanak az ízek.
A fűszereket ne hagyd sokáig pirulni, mert akkor elveszíthetik aromájukat.
Tedd hozzá a krumplit és a karfiolt, és keverd jól össze. Sózd, borsozd, majd önts hozzá egy kevés vizet, hogy párolni kezdjen.
Ha szükséges, egy kis vizet adj hozzá, hogy a zöldségek ne égjenek le.
Fedd le a serpenyőt, és főzd a zöldségeket alacsony lángon 15-20 percig, amíg megpuhulnak.
Ne nyisd ki a fedőt túl gyakran, mert a gőz segíti a zöldségek puhulását.
Amikor a zöldségek puhák, vedd le a tűzről, és add hozzá a joghurtot. Keverd jól össze, majd díszítsd friss korianderrel.
A joghurtot mindig alacsony hőmérsékleten add hozzá, hogy ne váljon túrószerűvé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.