A burgonyát hámozd meg és kockázd fel egyenlő darabokra. A tindorát (kínai uborka) alaposan mosd meg, és vágd fel karikákra.
A tindora gyorsan megpuhul, így ideális választás gyorsan elkészíthető sabzihoz.
Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a köményt és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos nem lesz.
A kömény segít az ízek kioldásában, így egyaránt érdemes alaposan megpirítani.
Ezután add hozzá az apróra vágott hagymát és gyömbért, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A hagymát addig pirítsd, amíg üveges nem lesz, így jobban kioldódik az íze.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, kurkumát és sót, és főzd őket 5-6 percig, amíg a paradicsom megpuhul és szószos állagúvá válik.
Ha nem elég lédús a paradicsom, egy kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy szószosabb legyen.
Tedd hozzá a felkockázott burgonyát és tindorát, majd jól keverd össze. Önts rá egy kevés vizet, hogy a zöldségeket ellepje. Főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A tindora gyorsan megpuhul, így ne főzd túl, hogy ne essen szét.
Miután a zöldségek megpuhultak, vedd le a tűzről, és tálald melegen, naan kenyérrel vagy rizzsel.
Ez a sabzi jól illik friss naan kenyérhez vagy párolt rizshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.