Aloo Tindora Sabzi tálban, friss korianderrel díszítve

Aloo Tindora Sabzi

Az Aloo Tindora Sabzi egy indiai étel, amely a burgonya és a tindora (kínai uborka) kombinációjára épül. A tindora egy kicsit ropogós és enyhén kesernyés ízű, így tökéletesen passzol a burgonya lágyságához. Az étel a fűszerek, mint a kurkuma és kömény segítségével gazdag és ízletes, és gyorsan elkészíthető egy hétköznapi étkezéshez. Az Aloo Tindora Sabzi jól illik rizshez vagy naan kenyérhez, és ideális választás egy könnyed, de ínycsiklandó indiai étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Burgonya
200 g Tindora (kínai uborka)
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld chili
2 cm Friss gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg és kockázd fel egyenlő darabokra. A tindorát (kínai uborka) alaposan mosd meg, és vágd fel karikákra.

    A tindora gyorsan megpuhul, így ideális választás gyorsan elkészíthető sabzihoz.

    2

    Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a köményt és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos nem lesz.

    A kömény segít az ízek kioldásában, így egyaránt érdemes alaposan megpirítani.

    3

    Ezután add hozzá az apróra vágott hagymát és gyömbért, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A hagymát addig pirítsd, amíg üveges nem lesz, így jobban kioldódik az íze.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, kurkumát és sót, és főzd őket 5-6 percig, amíg a paradicsom megpuhul és szószos állagúvá válik.

    Ha nem elég lédús a paradicsom, egy kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy szószosabb legyen.

    5

    Tedd hozzá a felkockázott burgonyát és tindorát, majd jól keverd össze. Önts rá egy kevés vizet, hogy a zöldségeket ellepje. Főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A tindora gyorsan megpuhul, így ne főzd túl, hogy ne essen szét.

    6

    Miután a zöldségek megpuhultak, vedd le a tűzről, és tálald melegen, naan kenyérrel vagy rizzsel.

    Ez a sabzi jól illik friss naan kenyérhez vagy párolt rizshez.