Az ananászt hámozd meg, vágd ki a közepét, majd apró kockákra vágd. Tipp: válassz érett, lédús ananászt az intenzív ízhatásért, de kerüld a túl puha, túlérett példányokat.
Ha nincs friss ananászod, használhatsz konzerv ananászt is, de ebben az esetben alaposan csepegtesd le.
A kókuszkrémet keverd simára a porcukorral, majd forgasd bele az ananászkockákat. Hagyd 5 percet állni, hogy az ízek összeérjenek. Fontos, hogy a keverék ne legyen túl híg – ha szükséges, adj hozzá egy kevés kókuszreszeléket.
A kókuszkrém legyen hűtött, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.
A bao bunokat gőzöld meg: tedd őket sütőpapírral bélelt gőzölőbe, és forrásban lévő víz fölött párold 5-6 percig. Ne nyisd ki a fedőt közben, hogy ne essen össze a tészta.
Ha nincs gőzölőd, használhatsz egy szűrőt is, amit egy lábas fölé helyezel.
A megpuhult bao bunokat óvatosan nyisd szét, majd kanalazz bele egy-egy adag ananászos-kókuszos tölteléket. Figyelj rá, hogy ne áztassa el a tésztát – ne használj túl sok folyadékot.
A tölteléket ne tedd túl korán a bao bunokba, mert eláztathatja a tésztát.
Tálald azonnal, langyosan, hogy az ízek frissen érvényesüljenek. Tipp: ha még egzotikusabb élményre vágysz, a krémbe egy csipet limehéjat vagy vaníliát is keverhetsz.
Tálaláskor szórd meg kókuszreszelékkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.