Ananászos kakiage, ropogós zöldséges falatok ananásszal tálalva

Ananászos kakiage

A kakiage egy hagyományos japán étel, amelyet fűszeres, ropogós tésztába burkolt zöldségekből és tenger gyümölcseiből készítenek. Az ananász hozzáadása különleges ízt ad az ételnek, mivel az édes és savanykás ízek jól kiegészítik a ropogós tésztát. A kakiage egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely remek választás lehet előételként vagy akár főételként is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Póréhagyma
200 g Ananász
150 g Zöldségek (pl. sárgarépa, paprika)
2 ek. Kukoricakeményítő
1 ek. Szezámmag
100 g Liszt
150 ml Jégvíz
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát és a zöldségeket szeleteld vékony csíkokra, az ananászt pedig apró kockákra vágd.

    A zöldségeket és gyümölcsöt egyformára vágva könnyebb lesz őket sütni, és egyenletesen puhulnak.

    2

    A lisztet, kukoricakeményítőt, szezámmagot, sót és borsot keverd össze egy tálban.

    A kukoricakeményítő segít ropogósabbá tenni a kakiage-t, és könnyebben elválik a tészta a zöldségektől.

    3

    Fokozatosan adj hozzá jégvizet a száraz hozzávalókhoz, miközben folyamatosan kevered, hogy sima, sűrű tésztát kapj.

    A jégvíz segít abban, hogy a tészta könnyed és ropogós legyen a sütéskor.

    4

    A póréhagymát, ananászt és zöldségeket keverd bele a tésztába, és jól forgasd össze őket, hogy minden darab be legyen vonva.

    Ha túl sok zöldséget adsz hozzá, a tészta nem lesz elég vastag, így érdemes a mennyiségeket egyensúlyban tartani.

    5

    Egy serpenyőben hevíts olajat, és amikor elérte a megfelelő hőmérsékletet, kanalazd bele a zöldséges tésztát.

    A megfelelő olajhőmérséklet elengedhetetlen – ha túl alacsony, a kakiage megszívja magát olajjal, ha túl magas, megéghet.

    6

    A kakiage darabokat 3-4 percig süsd aranybarnára, majd szedd ki, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Ne süsd túl a kakiage-t, mert akkor kemény lesz. Inkább süsd őket rövid ideig, hogy megőrizzék ropogósságukat.

    7

    Tálald melegen, és élvezd a ropogós, édes-savanyú ananászos kakiage-t.

    A kakiage remekül illik egy kis szószhoz, például szójaszószhoz vagy chilimártáshoz.