A jaggeryt (barna cukrot) és a tejet egy kis lábasban összeolvasztjuk, amíg a jaggery teljesen felolvad.
Ne forraljuk túl, hogy a tej ne csomósodjon össze. Alacsony lángon dolgozzunk.
A rizslisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olvasztott ghee-t és a szárított kókuszreszeléket.
A kókuszreszelék íze még intenzívebb lesz, ha enyhén megpirítjuk a felhasználás előtt.
A felolvasztott jaggery-t és tejet hozzáadjuk a rizsliszthez, és jól összegyúrjuk, hogy puha, formázható tésztát kapjunk.
Ha a tészta túl száraz, egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy könnyebben formálható legyen.
A tésztát kis golyókká formáljuk, majd mindegyik közepébe egy kis lyukat nyomunk az ujjunkkal, hogy az anarsa tipikus formát kapja.
Ügyeljünk arra, hogy a golyók nem legyenek túl nagyok, mert sütés közben megnőnek.
Egy serpenyőben forró olajat hevítünk, és a kis tésztagolyókat aranybarnára sütjük.
Ne tegyük túl sok golyót egyszerre az olajba, mert akkor nem sülnek egyenletesen.
A kész anarsákat papírtörlőn lecsöpögtetjük, majd melegen tálaljuk.
Az anarsa kívül ropogós, belül puha. A legjobb frissen fogyasztva!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.