Anarsa jaggeryvel, finom indiai édesség, ropogós külsejű

Anarsa jaggeryvel

Az anarsa egy hagyományos indiai édesség, amelyet különleges alkalmakra készítenek. A rizsliszt alapú tészta a jaggery-vel (barna cukorral) és kókuszreszelékkel gazdagítva egy olyan édességet eredményez, amely kívül ropogós, belül pedig puha. Az anarsa minden falata egy kis élvezet, amely mindenki számára emlékezetes élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Jaggery (barna cukor)
50 ml Tej
1 ek. Ghee
50 g Szárított kókuszreszelék
1 csipet Fahéj
1 csipet
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A jaggeryt (barna cukrot) és a tejet egy kis lábasban összeolvasztjuk, amíg a jaggery teljesen felolvad.

    Ne forraljuk túl, hogy a tej ne csomósodjon össze. Alacsony lángon dolgozzunk.

    2

    A rizslisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olvasztott ghee-t és a szárított kókuszreszeléket.

    A kókuszreszelék íze még intenzívebb lesz, ha enyhén megpirítjuk a felhasználás előtt.

    3

    A felolvasztott jaggery-t és tejet hozzáadjuk a rizsliszthez, és jól összegyúrjuk, hogy puha, formázható tésztát kapjunk.

    Ha a tészta túl száraz, egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy könnyebben formálható legyen.

    4

    A tésztát kis golyókká formáljuk, majd mindegyik közepébe egy kis lyukat nyomunk az ujjunkkal, hogy az anarsa tipikus formát kapja.

    Ügyeljünk arra, hogy a golyók nem legyenek túl nagyok, mert sütés közben megnőnek.

    5

    Egy serpenyőben forró olajat hevítünk, és a kis tésztagolyókat aranybarnára sütjük.

    Ne tegyük túl sok golyót egyszerre az olajba, mert akkor nem sülnek egyenletesen.

    6

    A kész anarsákat papírtörlőn lecsöpögtetjük, majd melegen tálaljuk.

    Az anarsa kívül ropogós, belül puha. A legjobb frissen fogyasztva!