Anmitsu shiratama dango-val, friss gyümölcsökkel tálalva

Anmitsu shiratama dango-val

Anmitsu egy tradicionális japán desszert, amely friss gyümölcsökkel, agar-agar zselével és különböző édességekkel készül. A shiratama dango, egyfajta japán rizsgolyó, az egyik legfontosabb összetevője ennek az édességnek, amely a japán étkezési kultúra szerves része. A babpüré és a kókusztej frissességet és gazdag ízt biztosít, míg az agar-agar különleges zselé textúrát ad az ételnek. Az anmitsu nemcsak édes, hanem tápanyagokban gazdag desszert, amely ideális egy könnyű nyári desszertként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Shiratama dango
1 tk. Agar-agar
500 ml Víz
100 g Azuki bab
2 ek. Melasz
100 g Friss gyümölcs (pl. eper, narancs)
100 ml Kókusztej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A shiratama dango-hoz a rizslisztet keverd össze egy kis vízzel, majd formázz belőle kis golyókat.

    A dango golyókat ne készítsd túl nagyra, hogy főzéskor könnyen megfőjenek.

    2

    A golyókat forró vízben főzd addig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Ekkor késznek tekinthetők.

    Használj tiszta vízet, hogy a dango ne szívja magába a víz szennyeződéseit.

    3

    Aztaki babot főzd meg vízben, és a melaszt add hozzá, amikor már megpuhult, hogy egy sűrű, édes pürét kapj.

    Az adzuki babot hagyd jól kihűlni, mielőtt elkezded pürésíteni, hogy megőrzi a textúráját.

    4

    Az agar-agar-t oldd fel egy kis vízben, és forrald fel, hogy zselés állagot kapj.

    Ne hagyd, hogy az agar-agar túl sűrűvé váljon, mert akkor nem tudsz vele jól dolgozni.

    5

    A kész anmitsu összeállításához tedd a dango golyókat egy tálba, öntsd rá az agar-agar zselét, és halmozd rá a babpürét.

    Színes gyümölcsökkel díszítsd, mint friss eper, narancs vagy más szezonális gyümölcsök.

    6

    Tálalás előtt hűtsd le a desszertet, és öntsd rá a kókusztejet.