A shiratama dango-hoz a rizslisztet keverd össze egy kis vízzel, majd formázz belőle kis golyókat.
A dango golyókat ne készítsd túl nagyra, hogy főzéskor könnyen megfőjenek.
A golyókat forró vízben főzd addig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Ekkor késznek tekinthetők.
Használj tiszta vízet, hogy a dango ne szívja magába a víz szennyeződéseit.
Aztaki babot főzd meg vízben, és a melaszt add hozzá, amikor már megpuhult, hogy egy sűrű, édes pürét kapj.
Az adzuki babot hagyd jól kihűlni, mielőtt elkezded pürésíteni, hogy megőrzi a textúráját.
Az agar-agar-t oldd fel egy kis vízben, és forrald fel, hogy zselés állagot kapj.
Ne hagyd, hogy az agar-agar túl sűrűvé váljon, mert akkor nem tudsz vele jól dolgozni.
A kész anmitsu összeállításához tedd a dango golyókat egy tálba, öntsd rá az agar-agar zselét, és halmozd rá a babpürét.
Színes gyümölcsökkel díszítsd, mint friss eper, narancs vagy más szezonális gyümölcsök.
Tálalás előtt hűtsd le a desszertet, és öntsd rá a kókusztejet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.