A tofut vágd kisebb kockákra. Ha túl vizes, nyomd ki belőle a felesleges vizet, hogy ne legyen túl puha a grillezés alatt.
A tofu akkor lesz a legjobb, ha jól ki van nyomva, így nem szívja meg magát a pácban, és nem lesz túl lágy.
Készítsd el a pácot: egy tálban keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a köményt, a paprikát, a citrom levét, a sót és a borsot.
A pácot hagyd állni 10 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek és a tofu jól átvegye az ízeket.
Tedd a tofu kockákat a pácba, és hagyd őket pihenni legalább 30 percig. Minél tovább pihenteted, annál ízesebb lesz.
A tofu felszívja a pácot, így a hosszabb pihentetés segít abban, hogy még ízletesebb legyen.
Tűzd fel a tofu darabokat fából készült nyársakra. Ügyelj arra, hogy a tofu kockák egyenletesen eloszoljanak a nyársakon, és ne legyenek túl szorosak.
Ha a tofu darabok túl közel vannak egymáshoz, nehezen fordíthatók meg a nyárson.
Grillezd a nyársakat forró grillen 3-4 percig mindkét oldalán, amíg a tofu szépen megpirul és enyhén ropogós lesz.
A tofu akkor lesz tökéletes, ha enyhén megpirul, de még nem égeted meg. Ne hagyd túl sokáig a grillen, hogy ne száradjon ki.
Tálald a grillezett tofu nyársakat friss salátával vagy akár egy szelet pirított kenyérrel.
Friss lime szeletek és koriander hozzáadásával még frissebbé teheted az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.