Anticucho de tofu - grillezett tofu nyársak, friss salátával

Anticucho de Tofu

Az anticucho de tofu a vegán konyha egyik új, de már igen népszerű fogása. A perui eredetű anticucho tradicionálisan húsból készül, de a tofu tökéletes alternatívája a húsmentes étkezéseknek. A tofu különleges textúrája és a fűszeres pác keveréke egy izgalmas és friss ételt eredményez. Ez a fogás tökéletes választás azoknak, akik szeretnének egészséges, de ízletes alternatívát találni a tradicionális húsételek helyett. A grillezés során a tofu kívül ropogós, belül pedig puha, és tökéletesen átveszi a pác ízét. A citrom és a friss koriander ad egy kellemes frissítő ízt, amely tökéletes kiegészítője a sült tofu intenzív fűszereinek.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu
3 ek. Olive oil
3 clove Garlic
1 tk. Cumin
1 ek. Paprika
1 db Lemon
2 ek. Vinegar
0.5 tk. Salt
0.5 tk. Pepper
4 db Wooden skewers

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kisebb kockákra. Ha túl vizes, nyomd ki belőle a felesleges vizet, hogy ne legyen túl puha a grillezés alatt.

    A tofu akkor lesz a legjobb, ha jól ki van nyomva, így nem szívja meg magát a pácban, és nem lesz túl lágy.

    2

    Készítsd el a pácot: egy tálban keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a köményt, a paprikát, a citrom levét, a sót és a borsot.

    A pácot hagyd állni 10 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek és a tofu jól átvegye az ízeket.

    3

    Tedd a tofu kockákat a pácba, és hagyd őket pihenni legalább 30 percig. Minél tovább pihenteted, annál ízesebb lesz.

    A tofu felszívja a pácot, így a hosszabb pihentetés segít abban, hogy még ízletesebb legyen.

    4

    Tűzd fel a tofu darabokat fából készült nyársakra. Ügyelj arra, hogy a tofu kockák egyenletesen eloszoljanak a nyársakon, és ne legyenek túl szorosak.

    Ha a tofu darabok túl közel vannak egymáshoz, nehezen fordíthatók meg a nyárson.

    5

    Grillezd a nyársakat forró grillen 3-4 percig mindkét oldalán, amíg a tofu szépen megpirul és enyhén ropogós lesz.

    A tofu akkor lesz tökéletes, ha enyhén megpirul, de még nem égeted meg. Ne hagyd túl sokáig a grillen, hogy ne száradjon ki.

    6

    Tálald a grillezett tofu nyársakat friss salátával vagy akár egy szelet pirított kenyérrel.

    Friss lime szeletek és koriander hozzáadásával még frissebbé teheted az ételt.