Araichuvitta Kootu, friss zöldségekkel és lencsével tálalva

Araichuvitta Kootu

Az Araichuvitta Kootu egy hagyományos dél-indiai étel, amelyet friss zöldségekkel és lencsével készítenek. A ‘Araichuvitta’ kifejezés a frissen pörkölt fűszerekre utal, amelyek pürésítve kerülnek az ételbe, így gazdag és komplex ízeket biztosítanak. Ez az étel a déli indiai konyha egyik alapja, és nagyon tápláló, mivel tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A kókusz és a tamarind egyedi kombinációja különleges ízharmóniát ad a kootu-nak, miközben a lencse fehérjével gazdagítja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Zöldbab
1 db Sárgarépa
50 g Kókusz
2 db Chili
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Kömény
1 tk. Tamarind
100 g Hidratált lencse
1 ek. Olívaolaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldbabot és a sárgarépát apró darabokra vágd fel. Tedd őket egy nagy lábasba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje.

    A zöldbab és a sárgarépa könnyen átfő, így figyelj arra, hogy ne főzd túl őket, hogy megőrizzék friss textúrájukat.

    2

    A köményt, fekete borsot, fokhagymát és chilit egy száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy kioldódjanak az ízek, majd turmixold le őket a kókusz és tamarind hozzáadásával.

    A fűszerek pörkölése segít erőteljesebb ízt adni az ételnek, és kiemeli a kókusz édességét.

    3

    A pürésített kókuszos fűszerkeveréket öntsd hozzá a lábasban lévő zöldségekhez, majd főzd még 5-10 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A pürésített fűszerek segítenek, hogy az étel gazdag, sűrű szószt kapjon.

    4

    A hidratált lencsét add hozzá, és főzd tovább 5 percig, amíg a lencse teljesen megpuhul.

    A lencse gazdag fehérjeforrás, és kiválóan kiegészíti a kootu-t. Ha nem szereted a lencsét, egyéb hüvelyeseket is használhatsz.

    5

    Végül sózd meg, és egy evőkanál olívaolajat adj hozzá, hogy még gazdagabb ízt kapjon.

    Az olívaolaj finomítja az ízeket, és gazdag textúrát biztosít az ételnek.

    6

    Tálald melegen, akár rizzsel, vagy friss kenyérrel. A Kootu tökéletes köret vagy főétel lehet egy könnyed vacsorához.

    A Kootu a legfinomabb frissen, de akár másnap is ínycsiklandó marad!