A zöldbabot és a sárgarépát apró darabokra vágd fel. Tedd őket egy nagy lábasba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje.
A zöldbab és a sárgarépa könnyen átfő, így figyelj arra, hogy ne főzd túl őket, hogy megőrizzék friss textúrájukat.
A köményt, fekete borsot, fokhagymát és chilit egy száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy kioldódjanak az ízek, majd turmixold le őket a kókusz és tamarind hozzáadásával.
A fűszerek pörkölése segít erőteljesebb ízt adni az ételnek, és kiemeli a kókusz édességét.
A pürésített kókuszos fűszerkeveréket öntsd hozzá a lábasban lévő zöldségekhez, majd főzd még 5-10 percig, amíg az ízek összeérnek.
A pürésített fűszerek segítenek, hogy az étel gazdag, sűrű szószt kapjon.
A hidratált lencsét add hozzá, és főzd tovább 5 percig, amíg a lencse teljesen megpuhul.
A lencse gazdag fehérjeforrás, és kiválóan kiegészíti a kootu-t. Ha nem szereted a lencsét, egyéb hüvelyeseket is használhatsz.
Végül sózd meg, és egy evőkanál olívaolajat adj hozzá, hogy még gazdagabb ízt kapjon.
Az olívaolaj finomítja az ízeket, és gazdag textúrát biztosít az ételnek.
Tálald melegen, akár rizzsel, vagy friss kenyérrel. A Kootu tökéletes köret vagy főétel lehet egy könnyed vacsorához.
A Kootu a legfinomabb frissen, de akár másnap is ínycsiklandó marad!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.