Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazd ki és lisztezd be két tortaformát.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a torta egyenletesen süljön meg. A kivajazás és lisztezés segít, hogy a torta könnyen kijöjjön a formából.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy a sütőpor egyenletesen elkeveredjen, és a tészta könnyebb legyen.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, alaposan elkeverve minden egyes hozzáadás után.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyesével add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, váltogatva a tejjel. Keverd simára.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, így a tészta szép sima lesz. Ne keverd túl, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Adj az egyik tésztához arany ételfestéket, és keverd egyenletesre. Öntsd a tésztát a formákba, és süsd 25-30 percig. Hagyd kihűlni.
A gél állagú ételfesték intenzívebb színt ad, mint a folyékony. A sütési időt tűpróbával ellenőrizd.
A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát. Óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tejszínt.
A krémsajt legyen hideg, hogy a krém megfelelően kemény legyen. A tejszínt óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze.
Rétegezd a tortalapokat a krémmel, a tetejét és az oldalát is vond be egyenletesen.
A tortalapokat érdemes előtte meglocsolni valamilyen sziruppal vagy tejjel, hogy ne legyenek szárazak.
Szórj a torta tetejére ehető aranyport és díszítsd aranyszínű cukorgyöngyökkel, hogy elegáns megjelenést érj el.
Az aranyport ecsettel vidd fel, így egyenletesebb lesz. A cukorgyöngyöket óvatosan nyomkodd a krémbe.
Hűtsd a tortát legalább egy órán át tálalás előtt, hogy a díszítés megszilárduljon.
A hűtés segít, hogy a krém megszilárduljon, és a torta könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.