Arany színű torta elegáns díszítéssel

Arany színű torta

Az arany színű torta a luxus és elegancia szimbóluma. Ez a torta tökéletes választás különleges alkalmakra, mint például esküvők, évfordulók vagy születésnapok. Az arany ételfesték és az ehető aranypor látványos megjelenést kölcsönöz a süteménynek, míg a krémsajtos krém finom és könnyed ízt biztosít. Az aranyszínű cukorgyöngyök pedig elegáns részletekkel teszik teljessé ezt a műalkotást. A torta elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, de a végeredmény garantáltan lenyűgözi a vendégeidet.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra 30 perc
4300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
300 g Liszt
250 g Kristálycukor
200 g Vaj
4 db Tojás
200 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 csipet
3 csepp Arany ételfesték
400 g Krém sajt
150 g Porcukor
200 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
5 g Ehető aranypor
50 g Aranyszínű cukorgyöngyök

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazd ki és lisztezd be két tortaformát.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a torta egyenletesen süljön meg. A kivajazás és lisztezés segít, hogy a torta könnyen kijöjjön a formából.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy a sütőpor egyenletesen elkeveredjen, és a tészta könnyebb legyen.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, alaposan elkeverve minden egyes hozzáadás után.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyesével add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.

    4

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, váltogatva a tejjel. Keverd simára.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, így a tészta szép sima lesz. Ne keverd túl, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Adj az egyik tésztához arany ételfestéket, és keverd egyenletesre. Öntsd a tésztát a formákba, és süsd 25-30 percig. Hagyd kihűlni.

    A gél állagú ételfesték intenzívebb színt ad, mint a folyékony. A sütési időt tűpróbával ellenőrizd.

    6

    A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát. Óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tejszínt.

    A krémsajt legyen hideg, hogy a krém megfelelően kemény legyen. A tejszínt óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze.

    7

    Rétegezd a tortalapokat a krémmel, a tetejét és az oldalát is vond be egyenletesen.

    A tortalapokat érdemes előtte meglocsolni valamilyen sziruppal vagy tejjel, hogy ne legyenek szárazak.

    8

    Szórj a torta tetejére ehető aranyport és díszítsd aranyszínű cukorgyöngyökkel, hogy elegáns megjelenést érj el.

    Az aranyport ecsettel vidd fel, így egyenletesebb lesz. A cukorgyöngyöket óvatosan nyomkodd a krémbe.

    9

    Hűtsd a tortát legalább egy órán át tálalás előtt, hogy a díszítés megszilárduljon.

    A hűtés segít, hogy a krém megszilárduljon, és a torta könnyebben szeletelhető legyen.