Arepa con Jamón y Queso koreai stílusú étel tálalva

Arepa con Jamón y Queso

Az Arepa con Jamón y Queso a latin-amerikai konyha egyik legnépszerűbb étkezése, amely gazdag, ínycsiklandó sonkával és sajttal töltött arepából áll. Az étel különösen Kolumbiában és Venezuelában ismert, és tökéletes reggelire vagy gyors étkezésre. Az arepa kívül ropogós, belül pedig lágy, míg a töltelék gazdag, ínycsiklandó ízeket kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Szezámolaj
200 g Sonka (felcsíkozva)
1 csésze Reszelt sajt (pl. mozzarella)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    Győződj meg róla, hogy a víz meleg, de ne forró, így a liszt könnyen feloldódik benne.

    2

    Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.

    Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.

    3

    Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra, és süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára pirul.

    A tésztát nedves kézzel formáld, hogy elkerüld, hogy hozzáragadjon a kezedhez.

    4

    A sonkát felcsíkozva tedd félre, majd a reszelt sajtot is készítsd elő.

    A sonkát is fel lehet pirítani a serpenyőben egy kicsit, hogy még ízletesebb legyen.

    5

    Miután az arepák megsültek, tedd őket félre egy kicsit hűlni, majd vágd őket félbe.

    Ügyelj arra, hogy az arepák ne törjenek el, miközben felvágod őket.

    6

    Töltsd meg az arepákat a felcsíkozott sonkával és a reszelt sajttal.

    A sajt lágy textúrát ad az ételnek, és amikor elolvad, még gazdagabbá teszi az ízeket.

    7

    Tálald az Arepa con Jamón y Quesot frissen, és élvezd a gazdag ízeket.

    Az Arepa con Jamón y Queso legjobb, ha frissen, melegen fogyasztjuk.