Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.
Győződj meg róla, hogy a víz meleg, de ne forró, így a liszt könnyen feloldódik benne.
Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.
Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.
Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra, és süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára pirul.
A tésztát nedves kézzel formáld, hogy elkerüld, hogy hozzáragadjon a kezedhez.
A sonkát felcsíkozva tedd félre, majd a reszelt sajtot is készítsd elő.
A sonkát is fel lehet pirítani a serpenyőben egy kicsit, hogy még ízletesebb legyen.
Miután az arepák megsültek, tedd őket félre egy kicsit hűlni, majd vágd őket félbe.
Ügyelj arra, hogy az arepák ne törjenek el, miközben felvágod őket.
Töltsd meg az arepákat a felcsíkozott sonkával és a reszelt sajttal.
A sajt lágy textúrát ad az ételnek, és amikor elolvad, még gazdagabbá teszi az ízeket.
Tálald az Arepa con Jamón y Quesot frissen, és élvezd a gazdag ízeket.
Az Arepa con Jamón y Queso legjobb, ha frissen, melegen fogyasztjuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.