Arepa con Salsa Rosada, aranybarna, friss arepák majonézes-ketchupos szósszal tálalva

Arepa con Salsa Rosada

Az Arepa con Salsa Rosada egy tradicionális venezuelai étel, amely szoros kapcsolatban áll a dél-amerikai konyhával. Az Arepa egy egyszerű kukoricakenyér, amelyet különféle töltelékekkel készítenek. A salsa rosada szósz, amely ketchupot és majonézt tartalmaz, kiemeli az arepa ízét és extra krémességet ad neki. A tészta elkészítése egyszerű, de a titok a megfelelő víz és liszt arányban rejlik, hogy kívül ropogós, belül puha maradjon. A salsa rosada szósz pedig tökéletesen kiegészíti ezt az ételt. Kiváló választás családi étkezésekhez vagy baráti összejövetelekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Arepa liszt
300 ml Meleg víz
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
3 ek. Ketchup
3 ek. Majonéz
1 ek. Citromlé
1 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a meleg vizet. Jól keverd össze, hogy egy sima tészta keletkezzen.

    Ne használj túl forró vizet, mert az befolyásolhatja a tészta állagát. A víznek melegnek kell lennie, hogy a liszt jól felszívja.

    2

    A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy az összes liszt felszívja a vizet és könnyebben formázható legyen.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kevés vizet is hozzáadhatsz.

    3

    Formázz a tésztából kis korongokat, kb. 1 cm vastagra, majd tedd félre.

    A korongok formázásához vizes kézzel dolgozz, hogy a tészta ne ragadjon.

    4

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és süsd meg az arepákat mindkét oldalon, amíg aranybarna színűek nem lesznek, kb. 5-7 percig mindkét oldalon.

    Ne préseld le a korongokat, mert így a belseje kemény lesz. Ha szükséges, használj fedőt a serpenyőben.

    5

    Miközben az arepák sülnek, készítsd el a salsa rosada szószt. Keverd össze a majonézt, ketchupot, citromlét, és az apróra vágott fokhagymát egy tálban.

    A salsa rosada szószban a fokhagyma aprításától még intenzívebb ízt kapunk. Ha szereted, tehetsz egy kis csípős paprikát is a szószba.

    6

    Az elkészült salsa rosada szószt tedd félre, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha előre készíted el a szószt, az ízek jobban összeérnek, és még finomabb lesz.

    7

    Miután az arepák megsültek, vágd őket félbe, és töltsd meg a salsa rosada szósszal. Tálald frissen.

    Az arepák a legfinomabbak, ha frissen, még melegen tálalod őket.