Arroz Caldo gyömbéres, ínycsiklandó csirkeleves friss zöldhagymával és főtt tojással tálalva

Arroz Caldo gyömbéres

Az Arroz Caldo egy hagyományos filippínó étel, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy betegség idején, mivel gazdag tápanyagokban és könnyen emészthető. A gyömbéres változat egy frissítő, fűszeres levest kínál, amely tökéletes egy hideg napon, vagy amikor valami meleg és ízletes ételre vágysz. Az Arroz Caldo alapját a rizs és a csirkehús adja, amit gazdagítanak a gyömbér és a fokhagyma ízei, valamint friss zöldhagymával és kemény tojással tálalják.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (pl. csirkecomb)
1 csésze Rizs
1.5 l Víz
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
2 szál Zöldhagyma
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra. Egy nagy lábasban, közepes lángon, hevíts olívaolajat, és add hozzá a csirkét. Pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén megpirul.

    A csirkehús szép színt kap, ha magasabb lángon pirítod, és fontos, hogy minden oldalát megpirítsd.

    2

    Adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és gyömbért, és pirítsuk további 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    A gyömbér íze erősebb lesz, ha finomra vágod, és hagyod egy kicsit pirulni, így intenzívebben átjárja az ételt.

    3

    Öntsük fel a vízzel, majd add hozzá a sót és a borsot. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és hagyjuk főzni 20 percig, amíg a csirkehús teljesen megpuhul.

    A levesnek gazdag és ízes alapja lesz, ha lassú tűzön főzöd a húsokat, így a csirkehús átveszi az ízeket.

    4

    Add hozzá a rizst, és folytasd a főzést 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és a leves besűrűsödik.

    Ha túl sűrű lenne a leves, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a kívánt állagot elérd.

    5

    A tojásokat külön serpenyőben főzd meg keményre, majd tálaláskor vágd félbe, és tedd a leves tetejére.

    A tojásokat ne főzd túl, mert akkor a sárgája túlságosan megkeményedhet, így a legjobb, ha 8-10 percig főzöd.

    6

    Tálaláskor szórd meg a kész levest apróra vágott zöldhagymával, és élvezd a friss ízeket.

    A zöldhagyma friss és enyhén fűszeres ízt ad a levesnek, amitől még ínycsiklandóbbá válik.