Arroz Caldo gyömbĂ©res, Ă­nycsiklandĂł csirkeleves friss zöldhagymĂĄval Ă©s fƑtt tojĂĄssal tĂĄlalva

Arroz Caldo gyömbéres

Az Arroz Caldo egy hagyomĂĄnyos filippĂ­nĂł Ă©tel, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy betegsĂ©g idejĂ©n, mivel gazdag tĂĄpanyagokban Ă©s könnyen emĂ©szthetƑ. A gyömbĂ©res vĂĄltozat egy frissĂ­tƑ, fƱszeres levest kĂ­nĂĄl, amely tökĂ©letes egy hideg napon, vagy amikor valami meleg Ă©s Ă­zletes Ă©telre vĂĄgysz. Az Arroz Caldo alapjĂĄt a rizs Ă©s a csirkehĂșs adja, amit gazdagĂ­tanak a gyömbĂ©r Ă©s a fokhagyma Ă­zei, valamint friss zöldhagymĂĄval Ă©s kemĂ©ny tojĂĄssal tĂĄlaljĂĄk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g CsirkehĂșs (pl. csirkecomb)
⭕ 1 csĂ©sze Rizs
⭕ 1.5 l Víz
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 cm GyömbĂ©r
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 2 db Tojás

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehĂșst vĂĄgd kisebb darabokra. Egy nagy lĂĄbasban, közepes lĂĄngon, hevĂ­ts olĂ­vaolajat, Ă©s add hozzĂĄ a csirkĂ©t. PirĂ­tsd meg minden oldalĂĄt, amĂ­g enyhĂ©n megpirul.

    A csirkehĂșs szĂ©p szĂ­nt kap, ha magasabb lĂĄngon pirĂ­tod, Ă©s fontos, hogy minden oldalĂĄt megpirĂ­tsd.

    2

    Adjuk hozzĂĄ a felaprĂ­tott hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt, Ă©s pirĂ­tsuk tovĂĄbbi 3-4 percig, amĂ­g a hagyma ĂŒvegesedik.

    A gyömbĂ©r Ă­ze erƑsebb lesz, ha finomra vĂĄgod, Ă©s hagyod egy kicsit pirulni, Ă­gy intenzĂ­vebben ĂĄtjĂĄrja az Ă©telt.

    3

    ÖntsĂŒk fel a vĂ­zzel, majd add hozzĂĄ a sĂłt Ă©s a borsot. Forrald fel, majd csökkentsd a hƑt, Ă©s hagyjuk fƑzni 20 percig, amĂ­g a csirkehĂșs teljesen megpuhul.

    A levesnek gazdag Ă©s Ă­zes alapja lesz, ha lassĂș tƱzön fƑzöd a hĂșsokat, Ă­gy a csirkehĂșs ĂĄtveszi az Ă­zeket.

    4

    Add hozzĂĄ a rizst, Ă©s folytasd a fƑzĂ©st 15-20 percig, amĂ­g a rizs megpuhul Ă©s a leves besƱrƱsödik.

    Ha tĂșl sƱrƱ lenne a leves, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet, hogy a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot elĂ©rd.

    5

    A tojĂĄsokat kĂŒlön serpenyƑben fƑzd meg kemĂ©nyre, majd tĂĄlalĂĄskor vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s tedd a leves tetejĂ©re.

    A tojĂĄsokat ne fƑzd tĂșl, mert akkor a sĂĄrgĂĄja tĂșlsĂĄgosan megkemĂ©nyedhet, Ă­gy a legjobb, ha 8-10 percig fƑzöd.

    6

    Tålalåskor szórd meg a kész levest apróra vågott zöldhagymåval, és élvezd a friss ízeket.

    A zöldhagyma friss Ă©s enyhĂ©n fƱszeres Ă­zt ad a levesnek, amitƑl mĂ©g Ă­nycsiklandĂłbbĂĄ vĂĄlik.