A csirkehúst vágd kisebb darabokra. Egy nagy lábasban, közepes lángon, hevíts olívaolajat, és add hozzá a csirkét. Pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén megpirul.
A csirkehús szép színt kap, ha magasabb lángon pirítod, és fontos, hogy minden oldalát megpirítsd.
Adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és gyömbért, és pirítsuk további 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
A gyömbér íze erősebb lesz, ha finomra vágod, és hagyod egy kicsit pirulni, így intenzívebben átjárja az ételt.
Öntsük fel a vízzel, majd add hozzá a sót és a borsot. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és hagyjuk főzni 20 percig, amíg a csirkehús teljesen megpuhul.
A levesnek gazdag és ízes alapja lesz, ha lassú tűzön főzöd a húsokat, így a csirkehús átveszi az ízeket.
Add hozzá a rizst, és folytasd a főzést 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és a leves besűrűsödik.
Ha túl sűrű lenne a leves, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a kívánt állagot elérd.
A tojásokat külön serpenyőben főzd meg keményre, majd tálaláskor vágd félbe, és tedd a leves tetejére.
A tojásokat ne főzd túl, mert akkor a sárgája túlságosan megkeményedhet, így a legjobb, ha 8-10 percig főzöd.
Tálaláskor szórd meg a kész levest apróra vágott zöldhagymával, és élvezd a friss ízeket.
A zöldhagyma friss és enyhén fűszeres ízt ad a levesnek, amitől még ínycsiklandóbbá válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.