Arroz doce kókusztejjel, fahéjjal tálalva egy fehér tányéron

Arroz doce kókusztejjel

Az arroz doce, vagyis a brazil rizses desszert, egy igazán népszerű édesség Dél-Amerikában. A hagyományos változata tejjel készül, de mi most kókusztejjel készült változatot hozunk, ami még gazdagabb ízt ad a rizses édességnek. Az édesség édes, krémes állagú, és a fahéj valamint a citromhéj friss íze csodálatosan kiemeli a kókusz ízét. Az arroz doce egyszerű és gyors desszert, amely tökéletes választás minden alkalomra, különösen a családi összejövetelekre vagy egy finom vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
400 ml Kókusztej
100 g Cukor
300 ml Tej
1 rúd Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
1 ek. Reszelt citromhéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt.

    Ez segít abban, hogy a rizs ne legyen túl ragacsos a főzés után.

    2

    Tedd a rizst egy nagy lábasba, majd öntsd rá a tejet és a kókusztejet. Add hozzá a fahéjrudat és a vaníliás cukrot.

    A fahéjat egészben tedd bele, hogy könnyen eltávolítható legyen a főzés végén.

    3

    Főzd a rizst közepes lángon, időnként megkeverve, amíg a folyadék fel nem szívódik és a rizs megpuhul, körülbelül 20-25 percig.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet vagy tejet, hogy elérd a kívánt állagot. A rizs ne legyen túl száraz!

    4

    Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a cukrot, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat, majd keverd jól össze.

    A só és a citromhéj egyensúlyozza az édességet, és friss, aromás ízt ad az ételnek.

    5

    Tedd vissza a lábast a tűzhelyre, és főzd tovább alacsony lángon, amíg az egész desszert krémes lesz. Ez körülbelül 5-10 percig tart.

    Ne hagyd elfelejteni, hogy gyakran keverd, hogy elkerüld a leégést és biztosítsd, hogy a rizs ne ragadjon le.

    6

    A kész arroz doce-t tálald melegen vagy hidegen, fahéjjal meghintve, ha szeretnéd.

    A fahéj a tetejére szórva extra ízt ad, és szép díszítést is biztosít.