A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt.
Ez segít abban, hogy a rizs ne legyen túl ragacsos a főzés után.
Tedd a rizst egy nagy lábasba, majd öntsd rá a tejet és a kókusztejet. Add hozzá a fahéjrudat és a vaníliás cukrot.
A fahéjat egészben tedd bele, hogy könnyen eltávolítható legyen a főzés végén.
Főzd a rizst közepes lángon, időnként megkeverve, amíg a folyadék fel nem szívódik és a rizs megpuhul, körülbelül 20-25 percig.
Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet vagy tejet, hogy elérd a kívánt állagot. A rizs ne legyen túl száraz!
Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a cukrot, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat, majd keverd jól össze.
A só és a citromhéj egyensúlyozza az édességet, és friss, aromás ízt ad az ételnek.
Tedd vissza a lábast a tűzhelyre, és főzd tovább alacsony lángon, amíg az egész desszert krémes lesz. Ez körülbelül 5-10 percig tart.
Ne hagyd elfelejteni, hogy gyakran keverd, hogy elkerüld a leégést és biztosítsd, hogy a rizs ne ragadjon le.
A kész arroz doce-t tálald melegen vagy hidegen, fahéjjal meghintve, ha szeretnéd.
A fahéj a tetejére szórva extra ízt ad, és szép díszítést is biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.