A halat főzd meg egy fazék vízben, amíg teljesen átsül, majd szedd szét a húst és tedd félre.
A hal gyorsan megfő, ügyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy ne legyen száraz.
A ramen tésztát főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint, majd tedd félre.
A tésztát ne főzd túl, mert könnyen összeragad, ha nem figyelsz rá.
Egy nagy lábasban melegítsd fel a kókusztejet, majd add hozzá a tamarind pasztát, a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szójaszószt, és a szétválogatott halhúst. Forrald fel, majd hagyd lassú tűzön 10-15 percig.
A tamarind a kulcs az asam laksa savanykás ízéhez, így ne hagyd ki!
Főzd meg a tojásokat lágyra (8-10 perc), majd hámozd meg és vágd félbe.
A tojásokat mindig hideg vízben hűtsd le azonnal a főzés után, hogy a héja könnyen lejöjjön.
A tálakba tedd a megfőzött tésztát, majd öntsd rá az asam laksa levét. Halmozd rá a szétválogatott halhúst, a tojást, és tedd rá a friss koriandert, tavaszi hagymát.
A tálat szép színesre készítheted úgy, hogy különböző zöldségeket és gyógynövényeket használsz a díszítéshez.
Ha szeretnéd, tálald extra chili szeletekkel a fűszeres ízek fokozásához.
A chili szósz és a friss chili szeletek adnak egy kis extra pikantériát, amitől igazán autentikus lesz a laksa.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.