A búzát alaposan öblítsd le, majd egy lábasba tedd, és öntsd fel vízzel. Főzd 30-40 percig, amíg a búza megpuhul, és megduzzad.
Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni, használhatsz előfőzött búzát, így rövidebb főzési időre van szükség.
A szárított sárgabarackot apró kockákra vágd, és add hozzá a főtt búzához, majd keverd bele a cukrot. Főzd további 5-10 percig, hogy a cukor feloldódjon.
A sárgabarack természetes édessége különleges ízt ad a deszertnek, de ha édesebb ízre vágysz, még cukrot adhatsz hozzá.
Ezután öntsd hozzá a tejet, és keverd össze. Főzd további 15 percig, hogy a tej jól összeolvadjon a búzával és a gyümölcsökkel.
Folyamatosan kevergetve főzd, hogy a tej ne kapjon felforrósodott foltokat, és ne égjen le.
Miután elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni egy kicsit. Add hozzá a mazsolát, a diót és a fahéjat, majd szórd meg egy kevés narancsvirág vízzel, hogy még finomabb legyen.
A narancsvirág víz friss, virágos ízt ad a desszertnek, de ha nem találsz, helyettesítheted egy kevés vaníliával.
Az Aşure-t hagyd teljesen kihűlni, majd tálald hűtve. Tálaláskor díszítsd dióval, mazsolával vagy akár egy kis fahéjjal.
Hűtés után az Aşure íze még gazdagabbá válik, és a desszert állaga is sűrűbbé válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.