Avgolemono egész tojással, görög tojásos citromleves, rizs és zöldségekkel

Avgolemono egész tojással készítve

Az Avgolemono egy hagyományos görög étel, amely citromos ízével és tojásos textúrájával vált híressé. Az étel alapja a tojásos-citromos keverék, amelyet a leveshez adva gazdag, krémes textúrát eredményez. Az egész tojással készített változat egy teljesen új élményt nyújt, amely gazdagabb és táplálóbb, miközben megtartja az étel frissítő és könnyed jellegét. Ez a leves tökéletes egy hideg téli napra vagy egy könnyű ebédhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkehús (darabolva)
2 db Tojás
2 ek. Citromlé
100 g Rizs
200 g Zöldség (sárgarépa, zeller, hagyma)
1 l Csirke alaplé
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst egy nagy lábasban pirítsd meg az olívaolajon, amíg enyhén aranybarna színt kap.

    A hús pörkölése elősegíti az ízek intenzívebbé válását, így gazdagabb lesz a leves.

    2

    Add hozzá a zöldségeket (sárgarépa, zeller, hagyma), és pirítsd őket pár percig a hússal együtt.

    A zöldségek karamellizálódása fokozza az étel ízét, így érdemes őket picit pörkölni.

    3

    Öntsd hozzá a csirke alaplevet, és forrald fel, majd csökkentsd a hőt és hagyd főzni 20 percig.

    Az alaplé gazdag alapot biztosít, a hosszú főzés során még jobban kioldódnak az ízek.

    4

    Add hozzá a rizst, és főzd további 10 percig, amíg megpuhul.

    A rizs lassú főzése biztosítja, hogy a leves sűrűbb és gazdagabb textúrájú legyen.

    5

    Egy tálban verd fel a tojásokat a citromlével, majd fokozatosan öntsd hozzá a forró levest, miközben folyamatosan kevergeted.

    A tojásos-citromos keveréket lassan add hozzá, hogy elkerüld a tojás kicsapódását.

    6

    Öntsd vissza a levesbe a tojásos keveréket, és alacsony hőmérsékleten főzd még 5-10 percig, de ne forrald.

    A forrásban lévő leves szétválaszthatja a tojást, ezért mindig alacsony hőmérsékleten dolgozz.

    7

    Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald friss, apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral.

    A friss fűszernövények frissességet adnak az ételnek, és kiemelik a leves ízét.