A csirkehúst egy nagy lábasban pirítsd meg az olívaolajon, amíg enyhén aranybarna színt kap.
A hús pörkölése elősegíti az ízek intenzívebbé válását, így gazdagabb lesz a leves.
Add hozzá a zöldségeket (sárgarépa, zeller, hagyma), és pirítsd őket pár percig a hússal együtt.
A zöldségek karamellizálódása fokozza az étel ízét, így érdemes őket picit pörkölni.
Öntsd hozzá a csirke alaplevet, és forrald fel, majd csökkentsd a hőt és hagyd főzni 20 percig.
Az alaplé gazdag alapot biztosít, a hosszú főzés során még jobban kioldódnak az ízek.
Add hozzá a rizst, és főzd további 10 percig, amíg megpuhul.
A rizs lassú főzése biztosítja, hogy a leves sűrűbb és gazdagabb textúrájú legyen.
Egy tálban verd fel a tojásokat a citromlével, majd fokozatosan öntsd hozzá a forró levest, miközben folyamatosan kevergeted.
A tojásos-citromos keveréket lassan add hozzá, hogy elkerüld a tojás kicsapódását.
Öntsd vissza a levesbe a tojásos keveréket, és alacsony hőmérsékleten főzd még 5-10 percig, de ne forrald.
A forrásban lévő leves szétválaszthatja a tojást, ezért mindig alacsony hőmérsékleten dolgozz.
Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald friss, apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral.
A friss fűszernövények frissességet adnak az ételnek, és kiemelik a leves ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.