Avgolemono leves friss kaporral tálalva

Avgolemono friss kaporral

Az Avgolemono egy hagyományos görög leves, amely tojásos-citromos ízvilágával és krémes állagával vált híressé. A friss kapor hozzáadása egy különleges ízt kölcsönöz neki, amitől még frissebbé válik. Ezt a levest gyakran tálalják étkezések előtt, hogy felébressze az étvágyat. Az autentikus recept egyszerű, mégis elegáns étel, amely bármilyen alkalomra ideális.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Csirkehúsleves
3 db Tojás
2 db Citrom
2 ek. Friss kapor
1 csipet Fűszerek (só, bors)
1 tk. Kukoricakeményítő

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúslevest melegítsd fel egy lábasban, és tartsd melegen.

    Használhatsz bolti csirkehúslevest is, de a házi leves íze sokkal gazdagabb lesz.

    2

    A tojásokat válaszd szét, és a tojássárgáját habosra keverd a citrom levével és egy csipet sóval.

    A tojásokat mindig friss, szobahőmérsékletű tojásokkal használj, hogy könnyebben felverhetők legyenek.

    3

    A tojásos-citromos keverékhez adj egy kis forró levest, majd lassan öntsd vissza az egész levesbe.

    Lassan öntsd hozzá a forró levest a tojásos keverékhez, hogy ne süljön meg a tojás, hanem selymes, krémes állagot kapj.

    4

    Keverd össze a levest, és tartsd alacsony hőfokon, hogy ne forrjon fel, mert különben a tojás kicsapódik.

    A legjobb, ha lassú tűzön dolgozol, hogy a leves ne forrjon fel, és a tojásos keverék szépen besűrűsödjön.

    5

    A leveshez add hozzá a friss kaprot, és ha szükséges, egy kevés kukoricakeményítőt, hogy sűrűbb legyen.

    A kapor friss íze kiválóan illik az Avgolemono leveshez, de ha nem szereted, kihagyhatod.

    6

    A levest ízesítsd sóval és borssal, majd forrald fel egyszer, de ne hagyd forrni hosszú ideig.

    Ha túl savanyú lenne, egy kis méz hozzáadásával csökkentheted a savasságot.

    7

    Tálald frissen, és szórj még egy kis kaprot a tetejére díszítésként.

    Tálalás előtt a leves ízesítését mindig ellenőrizd, hogy a savanyúság és a sós íz egyensúlyban legyen.