A csirkehúslevest melegítsd fel egy lábasban, és tartsd melegen.
Használhatsz bolti csirkehúslevest is, de a házi leves íze sokkal gazdagabb lesz.
A tojásokat válaszd szét, és a tojássárgáját habosra keverd a citrom levével és egy csipet sóval.
A tojásokat mindig friss, szobahőmérsékletű tojásokkal használj, hogy könnyebben felverhetők legyenek.
A tojásos-citromos keverékhez adj egy kis forró levest, majd lassan öntsd vissza az egész levesbe.
Lassan öntsd hozzá a forró levest a tojásos keverékhez, hogy ne süljön meg a tojás, hanem selymes, krémes állagot kapj.
Keverd össze a levest, és tartsd alacsony hőfokon, hogy ne forrjon fel, mert különben a tojás kicsapódik.
A legjobb, ha lassú tűzön dolgozol, hogy a leves ne forrjon fel, és a tojásos keverék szépen besűrűsödjön.
A leveshez add hozzá a friss kaprot, és ha szükséges, egy kevés kukoricakeményítőt, hogy sűrűbb legyen.
A kapor friss íze kiválóan illik az Avgolemono leveshez, de ha nem szereted, kihagyhatod.
A levest ízesítsd sóval és borssal, majd forrald fel egyszer, de ne hagyd forrni hosszú ideig.
Ha túl savanyú lenne, egy kis méz hozzáadásával csökkentheted a savasságot.
Tálald frissen, és szórj még egy kis kaprot a tetejére díszítésként.
Tálalás előtt a leves ízesítését mindig ellenőrizd, hogy a savanyúság és a sós íz egyensúlyban legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.