A csirkehúst egy lábasba tedd, öntsd rá a zöldség alaplét, majd közepes lángon főzd 20 percig, amíg a csirkehús megpuhul.
Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, használhatsz már előre főtt csirkehúst.
A hagymát apróra vágva tedd a levesbe, és főzd további 5-10 percig, amíg a hagyma megpuhul.
A hagymát ne főzd túl, hogy megőrizze frissességét és ízét.
A főzés közben egy tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a frissen facsart citrom levét. Jól keverd össze.
Ne habosítsd túl a tojásokat, mert így könnyebben kicsapódhatnak a levesben.
Amikor a csirkehús elkészült, vedd ki a lábasból, szedd le róla a húst, és tépkedd apró darabokra.
A csirkehúst ne hagyd túl sokáig a levesben, mert akkor túlságosan megpuhulhat.
A kész tojásos-citromos keveréket fokozatosan öntsd a forró leveshez, miközben folyamatosan kevergeted. Ezt lassan és óvatosan végezd, hogy a tojás ne főjön meg benne.
Az öntést lassan végezd, hogy elkerüld a tojás kicsapódását, és ne legyen túl sűrű a leves.
Tedd vissza a csirkehúst és a főtt hagymát a leveshez, keverd össze, és főzd 5-6 percig alacsony lángon.
Ha túl sűrűnek találod a levest, adj hozzá egy kis alaplét, hogy hígabb legyen.
Tálalás előtt ízesítsd sóval, borssal, és szórd meg friss petrezselyemmel.
Friss petrezselyem helyett használhatsz szárított petrezselymet is, ha épp nincs kéznél friss.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.