Avgolemono csirkehússal tálalva friss petrezselyemmel

Avgolemono klasszikus csirkehúsos változat

Az Avgolemono egy klasszikus görög leves, amely tojásos-citromos alapú és gyakran csirkehússal és rizssel készül. Az étel a mediterrán konyha egyik alapvető fogása, amely egyszerű, mégis ínycsiklandó. A tojás és a citrom kombinációja egy krémes, frissítő levest eredményez, amely tökéletes a hűvösebb napokra, és bármilyen étkezés befejező fogásaként is szolgálhat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkehús
3 db Tojás
3 ek. Citromlé
100 g Rizs
1 l Víz
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg a vízben sóval 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A csirkehúsból készíthetsz levest, amit később felhasználhatsz az ételhez, így gazdagabb ízt kapsz.

    2

    A rizst külön főzd meg a csirkehúsos alaplében a csomagoláson lévő utasítás szerint.

    A rizs ne legyen túlfőzve, hogy ne váljon pépes állagúvá.

    3

    A tojásokat verd fel a citromlével és egy csipet sóval, hogy a keverék sima legyen.

    A tojás és citromlé keverékét ne melegítsd túl hirtelen, hogy a tojás ne sülhessen meg.

    4

    A főtt csirkehúst vedd ki a vízből, és szedd le a csontjairól, majd aprítsd fel.

    A hús aprítása előtt hagyd egy kicsit hűlni, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    5

    A tojásos-citromos keveréket lassan öntsd a forró leveshez, folyamatosan kevergetve, hogy krémes állagot kapj.

    Az ételt alacsony lángon tartsd, hogy a tojás ne csomósodjon össze.

    6

    Add hozzá a felaprított csirkehúst és a főtt rizst a leveshez, majd tálald melegen, friss petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem friss, citrusos íze tökéletesen illik a tojásos-citromos leveshez.