A zöldség alaplét öntsd egy lábasba és forrald fel. Az alaplében főzd meg a felkockázott céklát és sárgarépát, amíg meg nem puhulnak, körülbelül 15-20 percig.
A zöldség alaplé gyorsítja a főzést, és gazdag ízt ad a levesnek. Ha nem tudsz zöldség alaplét vásárolni, készítheted otthon is.
Amíg a zöldségek főnek, a tofut apró kockákra vágd, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg, hogy enyhén ropogós legyen.
A tofu így a levesben is megőrzi a textúráját, és egy kis plusz ízt ad a végén.
Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a zöldborsót, és főzd további 5-7 percig, amíg az is megpuhul.
A friss zöldborsó tápanyagban gazdag, és jól passzol a leves friss ízeihez.
A tofuval együtt öntsd bele a tofut a levesbe, és ízesítsd a friss citromlével, sóval és borssal.
A citromlé adja meg az igazi friss ízt, amelyet az autentikus Avgolemono levesben is megtalálunk.
Keverd össze jól, és főzd még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.
A petrezselyem frissességet ad a levesnek, és szép színt is ad a végső tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.