Vegán Avgolemono leves, friss zöldségekkel és tofukockákkal

Avgolemono vegán változatban

Az Avgolemono egy klasszikus görög leves, amely tojással és citrommal készül. A vegán változata ugyanazt a friss és gazdag ízvilágot kínál, de tojás helyett tofuval és friss zöldségekkel. A vegán Avgolemono egy egészséges, könnyed leves, amely tökéletes választás egy tápanyagban gazdag étkezéshez. A leves gazdag, de mégis könnyű, és a friss citrom íze kiemeli a zöldségek természetes édességét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Zöldség alaplé
2 db Céklák
1 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
2 ek. Lemon juice
100 g Tofu
2 ek. Friss petrezselyem
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldség alaplét öntsd egy lábasba és forrald fel. Az alaplében főzd meg a felkockázott céklát és sárgarépát, amíg meg nem puhulnak, körülbelül 15-20 percig.

    A zöldség alaplé gyorsítja a főzést, és gazdag ízt ad a levesnek. Ha nem tudsz zöldség alaplét vásárolni, készítheted otthon is.

    2

    Amíg a zöldségek főnek, a tofut apró kockákra vágd, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg, hogy enyhén ropogós legyen.

    A tofu így a levesben is megőrzi a textúráját, és egy kis plusz ízt ad a végén.

    3

    Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a zöldborsót, és főzd további 5-7 percig, amíg az is megpuhul.

    A friss zöldborsó tápanyagban gazdag, és jól passzol a leves friss ízeihez.

    4

    A tofuval együtt öntsd bele a tofut a levesbe, és ízesítsd a friss citromlével, sóval és borssal.

    A citromlé adja meg az igazi friss ízt, amelyet az autentikus Avgolemono levesben is megtalálunk.

    5

    Keverd össze jól, és főzd még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissességet ad a levesnek, és szép színt is ad a végső tálalásnak.