A karfiolt rózsáira szedd, és alaposan mosd meg. Párold a karfiolt egy kis vízben, amíg megpuhul, de nem túl puha, hogy megőrizze a textúráját.
Ha nem szeretnéd, hogy a karfiol túl puha legyen, időnként ellenőrizd a puhaságát.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, zöld chilit, és pirítsd őket 2-3 percig.
A fokhagyma és chili frissítő ízt ad a ételnek, figyelj rá, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a kurkumát, köményt, és asafetidát. Keverd jól össze, hogy a fűszerek teljesen feloldódjanak a serpenyőben.
Ne pirítsd túl sokáig a fűszereket, mert elronthatják az ízét.
Öntsd hozzá a zöldség alaplevet és forrald fel. Miután felforrt, add hozzá a megpárolt karfiolt, és főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A zöldség alaplé gazdag ízt ad, és segít a fűszerek eloszlásában a karfiolon.
Add hozzá a kókuszreszeléket és keverd össze. Főzd további 5 percig, hogy a kókusz íze is bejárja az ételt.
A kókusz krémes textúrát ad, és gazdagítja az étel ízét.
Végül szórd meg friss korianderrel és tálald melegen.
A koriander frissességet ad az ételnek, és gyönyörű zöld színt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.