Avial keserű tökkel, friss korianderrel tálalva

Avial keserű tökkel

Az Avial egy tradicionális dél-indiai étel, amelyet zöldségekkel és kókuszkrémmel készítenek. A különböző régiókban változó recepttel készülhet, de a keserű tök hozzáadása egy különleges frissességet ad ennek a hagyományos ételnek. Az Avial minden falatja egy kis ínycsiklandó élvezetet nyújt, és tökéletes választás vegetáriánus étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Keserű tök
1 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
50 g Kókuszreszelék
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 tk. Mustármag
1 tk. Kömény
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Koriander levél
1 tk. Turmeric (kurkuma)
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A keserű tököt hámozzuk meg, vágjuk fel apró kockákra, és tegyük félre.

    A keserű tök különösen erős ízű, ezért érdemes hosszabb ideig főzni, hogy az íze enyhüljön.

    2

    A sárgarépát és a zöldbabot apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a keserű tökhöz.

    A zöldségeket egyforma méretűre vágjuk, hogy egyenletesen főjenek.

    3

    Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a mustármagot, a köményt, és pirítsuk 2-3 percig.

    A fűszereket addig pirítsuk, amíg a mustármagok pattogni kezdenek, de ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a zöld chilit, fokhagymát és kurkumát, majd pirítsd őket együtt pár percig.

    A fokhagyma és a kurkuma segít kiemelni a zöldségek ízét.

    5

    Öntsük hozzá a vízet, sót, és a kókuszreszeléket, majd főzzük 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A kókuszreszelék sűrűsödik, ezért figyelj arra, hogy ne legyen túl sűrű a leves.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és azonnal tálaljuk melegen.

    A koriander frissességet és színt ad a kész ételnek, és kiemeli a zöldségek ízét.