A keserű tököt hámozzuk meg, vágjuk fel apró kockákra, és tegyük félre.
A keserű tök különösen erős ízű, ezért érdemes hosszabb ideig főzni, hogy az íze enyhüljön.
A sárgarépát és a zöldbabot apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a keserű tökhöz.
A zöldségeket egyforma méretűre vágjuk, hogy egyenletesen főjenek.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a mustármagot, a köményt, és pirítsuk 2-3 percig.
A fűszereket addig pirítsuk, amíg a mustármagok pattogni kezdenek, de ne égjenek meg.
Add hozzá a zöld chilit, fokhagymát és kurkumát, majd pirítsd őket együtt pár percig.
A fokhagyma és a kurkuma segít kiemelni a zöldségek ízét.
Öntsük hozzá a vízet, sót, és a kókuszreszeléket, majd főzzük 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A kókuszreszelék sűrűsödik, ezért figyelj arra, hogy ne legyen túl sűrű a leves.
Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és azonnal tálaljuk melegen.
A koriander frissességet és színt ad a kész ételnek, és kiemeli a zöldségek ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.