Avial sárgarépával, gazdag zöldségekkel és fűszerekkel tálalva

Avial sárgarépával

Az Avial egy tradicionális dél-indiai étel, amely főként zöldségekből és kókuszreszelékből készül. Az étel egyik különlegessége, hogy sokféle zöldséget tartalmaz, amelyek frissességet és gazdag ízeket adnak. Az Avial tökéletes választás lehet egy könnyű, vegetáriánus étkezéshez, de húsételek mellé is remekül illik. A sárgarépa és a többi zöldség ízletes fűszerekkel és kókuszos alapokkal kerül elkészítésre, így egy igazán különleges ételt alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Sárgarépa
2 db Krumpli
100 g Zöldbab
200 g Főtt rizs
100 g Kókuszreszelék
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkumapor
1 db Zöld chili
8 db Curry levelek
2 ek. Kókuszolaj
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát, krumplit és zöldbabot hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra.

    A zöldbabot apróbb darabokra vágd, hogy gyorsabban megpuhuljon, és egyenletesebb legyen a főzés.

    2

    Egy nagy fazékban forralj vizet, és tedd bele a sárgarépát, krumplit és zöldbabot. Főzd őket puhára 15-20 percig.

    Ne főzd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék a textúrájukat és a színüket.

    3

    Amíg a zöldségek főnek, a fokhagymát, köményt és kurkumát pépesítsd össze egy mozsárban vagy késes aprítóval.

    A fűszerek frissen darálva intenzívebb ízt adnak, így érdemes őket közvetlenül a főzés előtt összeaprítani.

    4

    A kókuszreszeléket egy serpenyőben enyhén pirítsd meg, hogy illatos legyen. Ha kész, tedd félre.

    A kókuszreszelék pörkölése nemcsak ízesíti, hanem ropogósabbá is teszi.

    5

    Egy másik serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a curry leveleket és az apróra vágott zöld chilit. Pirítsd őket 2-3 percig.

    A curry levelek gyorsan kioldják az aromáikat, így rövid ideig pirítsd őket, hogy frissek maradjanak.

    6

    A főtt zöldségeket add hozzá az olajhoz, majd keverd jól össze. Adj hozzá sót, és hagyd főni 5 percig.

    Keverd óvatosan, hogy ne törjön össze a zöldség, és mindegyik egyenletesen vegye fel a fűszereket.

    7

    A pirított kókuszreszeléket, a pépesített fokhagymás fűszerkeveréket és a főtt rizst is add hozzá. Keverd jól össze, majd főzd további 5 percig, amíg minden összeér.

    A rizs jól felszívja a fűszeres levet, így szaftos és ízletes ételt kapsz.

    8

    Tálald melegen, és élvezd a friss, fűszeres avial-t!

    Ez az étel kiváló köret lehet főételekhez, vagy önálló ételként is fogyasztható.