A zöldbabot alaposan mosd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel.
A zöldbab végeit vágd le, hogy ne maradjanak benne szálak, így szebben fog főni.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat közepes lángon. Amikor az olaj felmelegedett, add hozzá a mustármagot, és várd meg, amíg kipattognak.
A mustármag pattogása az olaj megfelelő hőmérsékletére utal – ha nem pattog, akkor még nem elég forró az olaj.
Add hozzá a fokhagymát és a köri leveleket, és pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.
A fokhagyma pirítása nem tart túl sokáig, ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
Tedd bele a zöldbabot, és keverd össze a fűszerekkel. Pár percig pirítsd, majd öntsd hozzá a kókusztejet.
A kókusztej segít abban, hogy a zöldbab puha és ízletes legyen, miközben finom krémes textúrát ad az ételnek.
Fedd le, és főzd a zöldbabot alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg megpuhul.
Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, ha túl sűrű lenne a keverék, hogy a zöldbab szépen megpuhuljon.
Miután a zöldbab megpuhult, szórd rá a kókuszreszeléket, és jól keverd össze.
A kókuszreszelék az étel ízét és állagát is gazdagítja, ne hagyd ki!
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és ha szükséges, sózd utána.
A koriander friss ízt ad az ételnek, és szépen díszíti a tálalást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.