Avial zöldbabbal tálalva, friss korianderrel és kókuszreszelékkel

Avial zöldbabbal

Az avial egy hagyományos dél-indiai étel, amely különböző zöldségekből, kókusztejből és fűszerekből készül. Az indiai konyha egyik legismertebb vegetáriánus ételének tekinthető, és a zöldbab variációja különösen népszerű. A kókusztej adja az étel gazdag, krémes állagát, míg a köri levelek és mustármagok friss, enyhén csípős ízt kölcsönöznek neki. A koriander frissessége és a kókuszreszelék gazdag textúrája teszi igazán különlegessé az ételt. Ezt az ételt általában rizs vagy indiai kenyér mellé tálalják, és tökéletes választás egy könnyű, ínycsiklandó vegetáriánus étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Zöldbab
100 g Kókuszreszelék
200 ml Kókusztej
3 gerezd Fokhagyma
4 db Köri levél
1 tk. Mustármag
2 ek. Kókuszolaj
0.5 tk.
2 cs. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldbabot alaposan mosd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel.

    A zöldbab végeit vágd le, hogy ne maradjanak benne szálak, így szebben fog főni.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat közepes lángon. Amikor az olaj felmelegedett, add hozzá a mustármagot, és várd meg, amíg kipattognak.

    A mustármag pattogása az olaj megfelelő hőmérsékletére utal – ha nem pattog, akkor még nem elég forró az olaj.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és a köri leveleket, és pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagyma pirítása nem tart túl sokáig, ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    4

    Tedd bele a zöldbabot, és keverd össze a fűszerekkel. Pár percig pirítsd, majd öntsd hozzá a kókusztejet.

    A kókusztej segít abban, hogy a zöldbab puha és ízletes legyen, miközben finom krémes textúrát ad az ételnek.

    5

    Fedd le, és főzd a zöldbabot alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg megpuhul.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, ha túl sűrű lenne a keverék, hogy a zöldbab szépen megpuhuljon.

    6

    Miután a zöldbab megpuhult, szórd rá a kókuszreszeléket, és jól keverd össze.

    A kókuszreszelék az étel ízét és állagát is gazdagítja, ne hagyd ki!

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és ha szükséges, sózd utána.

    A koriander friss ízt ad az ételnek, és szépen díszíti a tálalást.