Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd kihűlni.
A quinoa főzésénél figyelj, hogy ne főzd túl, mert akkor pépes lesz. Ha a víz elfőtt, de a quinoa még kemény, adj hozzá még egy kevés vizet.
Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld fel. A koktélparadicsomokat vágd félbe.
Az avokádó akkor jó, ha enyhén puha tapintású. Ha túl kemény, még nem érett. Ha túl puha, már túlérett.
A rukkolát és a quinoát tedd egy nagy tál aljára, majd rendezd el rajta az avokádót és a paradicsomot.
A rukkola helyett használhatsz más zöld leveleket is, például bébispenótot vagy madársalátát.
Keverj össze egy öntetet olívaolajból, lime levéből, sóból és borsból, majd locsold meg vele a tálat.
Az öntetbe adhatsz egy kis mézet vagy juharszirupot is, ha édesebben szereted.
Szórd meg a tálat pirított mandulával és friss korianderrel a tálalás előtt.
A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. Vigyázz, hogy ne égesd meg!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.