A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.
A quinoa főzésekor adhatsz hozzá egy csipet sót a vízhez.
Az avokádót hámozd meg, vágd szeletekre, majd locsold meg egy kevés lime lével, hogy friss maradjon.
A lime lé megakadályozza az avokádó barnulását.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.
Ha nincs friss gyömbéred, használhatsz gyömbérport is.
Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a kókusztejet. Keverd össze alaposan, és főzd 10 percig.
A kókusztej helyett használhatsz más növényi tejet is, például mandulatejet vagy zabtejet.
A tahinipasztát keverd össze 1 evőkanál lime levével, majd csorgasd a currys mártásba, hogy gazdagabb ízt kapjon.
A tahini helyett használhatsz más olajos magvakból készült pasztát is, például mandulavajat.
Tálaláskor helyezd a quinoát egy mély tálba, majd rendezd el rajta az avokádószeleteket. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel, majd locsold meg a currys tahini szósszal.
A tálalásnál használhatsz más zöldfűszereket is, például petrezselymet vagy mentát.
Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes Buddha-tálat!
A maradék Buddha-tálat hűtőben tárolhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.