Avokádós quinoa Buddha-tál currys tahinivel tálalva

Avokádós quinoa Buddha-tál currys tahinivel

Ez az avokádós quinoa Buddha-tál currys tahinivel egy tökéletes egytálétel azok számára, akik egy egészséges, de ízletes vegán fogásra vágynak. A quinoa teljes értékű fehérjeforrás, az avokádó krémes textúrája lágyítja az ételt, míg a currys tahini gazdag, fűszeres ízt biztosít. A fekete szezámmag ropogós textúrát ad, a kókusztej pedig selymesen öleli körbe az ízeket. Ez az étel nemcsak tápláló, hanem vizuálisan is lenyűgöző, így kiváló választás egy hétköznapi vagy különleges alkalomra egyaránt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
510 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
1 db Avokádó
1 ek. Tahinipaszta
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 db Friss lime
2 ág Friss koriander
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    A quinoa főzésekor adhatsz hozzá egy csipet sót a vízhez.

    2

    Az avokádót hámozd meg, vágd szeletekre, majd locsold meg egy kevés lime lével, hogy friss maradjon.

    A lime lé megakadályozza az avokádó barnulását.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.

    Ha nincs friss gyömbéred, használhatsz gyömbérport is.

    4

    Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a kókusztejet. Keverd össze alaposan, és főzd 10 percig.

    A kókusztej helyett használhatsz más növényi tejet is, például mandulatejet vagy zabtejet.

    5

    A tahinipasztát keverd össze 1 evőkanál lime levével, majd csorgasd a currys mártásba, hogy gazdagabb ízt kapjon.

    A tahini helyett használhatsz más olajos magvakból készült pasztát is, például mandulavajat.

    6

    Tálaláskor helyezd a quinoát egy mély tálba, majd rendezd el rajta az avokádószeleteket. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel, majd locsold meg a currys tahini szósszal.

    A tálalásnál használhatsz más zöldfűszereket is, például petrezselymet vagy mentát.

    7

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes Buddha-tálat!

    A maradék Buddha-tálat hűtőben tárolhatod.