Ayam geprek, ropogós csirke darabok, chilivel és friss fűszerekkel tálalva

Ayam Geprek Chilivel

Az Ayam geprek egy népszerű indonéz étel, amelyet a ropogósra sült csirkéből és friss, csípős chiliből készítenek. A hagyományos recept szerint a csirke darabokat fűszeres szósszal borítják, és gyakran rizs kíséretében tálalják. Az étel neve \'geprek\', ami a csirke darabokra történő összetörést jelenti, hogy az ízek jobban összeérjenek. A friss chili és a fokhagyma kombinációja pikáns ízt ad, amely tökéletesen illeszkedik a ropogós csirke textúrájához. Az Ayam geprek az egyik legkedveltebb utcai étel Indonéziában, és már világszerte ismertté vált.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb filé
1 db Lilahagyma
3 gerezd Fokhagyma
5 db Friss chili
2 dl Olaj
1 tk.
1 tk. Bors
1 ek. Citromlé
100 g Liszt
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecomb filéket mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Sózd és borsozd meg őket.

    A csirke darabokat szabadon vághatod, de érdemes kb. egyforma méretűre szeletelni, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    A lisztet és a tojást egy tálban készítsd elő, és a csirke darabokat először a lisztbe, majd a felvert tojásba mártsd.

    A tojásos panírozás segít abban, hogy a csirke külseje ropogós legyen. Ha szereted, a panírt egy második réteggel is megkaphatod.

    3

    Forrósíts olajat egy serpenyőben, majd süsd meg a csirke darabokat aranybarnára, körülbelül 7-10 perc alatt. Tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A csirke kívül ropogós, belül szaftos lesz, ha nem túlsütöd. Ha a csirke nem fér el egy rétegben, süsd meg őket kis adagokban!

    4

    A chili, fokhagyma és lilahagyma felét tedd egy mozsárba, és finoman törjétek össze, hogy a fűszerek összeérjenek.

    A mozsárban történő törés segít abban, hogy az ízek jobban kifejeződjenek. Ha nincs mozsarad, egy erős kés és egy vágódeszka is megteszi!

    5

    Az elkészített csirke darabokat a mozsárba tedd, majd add hozzá a citromlevet, és jól keverd el. Az eredmény egy pikáns, csípős szósszal borított csirke lesz.

    A citromlé ad egy frissítő hatást a csípős chilinek, és segít a fűszerek jobban érvényesülni.

    6

    Tálald az ayam gepreket friss, ropogós rizs mellett, és ha szeretnéd, díszítsd egy kis extra chilivel a tetejét.

    Tálalhatod a csirke mellé egy kis zöldségsalátát, hogy még frissebb legyen az étel!