Bacalhau com natas vegán változat tálalva

Bacalhau com natas vegán változat

A Bacalhau com natas egy hagyományos portugál étel, amelyet eredetileg sózott hallal készítenek, és gyakran különféle fűszerekkel és tejföllel gazdagítanak. A vegán változatban a hagyományos halat növényi alternatívával helyettesítjük, hogy a recept ízes és gazdag maradjon, miközben megfelel a vegán étrendnek. Ezt az ételt a családi vacsorákon vagy ünnepi alkalmakon is gyakran fogyasztják.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Vegan Bacalhau (tengeri alapú növényi alternatíva)
200 ml Vega növényi tej (pl. szója, mandula)
100 ml Vegan főzőkrém
4 gerezd Fokhagyma
1 db Lilahagyma
500 g Főtt burgonya
2 ek. Friss petrezselyem
1 csipet
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A vegan bacalhaut (tengeri alapú növényi alternatíva) öblítsd le, és vágd kisebb darabokra.

    A vegan bacalhau textúrája nagyon hasonló a hagyományos sózott haléhoz, így tökéletesen helyettesíti.

    2

    A főtt burgonyát hámozd meg és vágd fel kisebb darabokra, majd tedd félre.

    A főtt burgonya adja az étel alapját és segít sűríteni a szószt.

    3

    A lilahagymát vágd vékony karikákra, a fokhagymát apróra.

    A lilahagyma szép színt ad az ételnek, és finom édes ízt kölcsönöz.

    4

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát és lilahagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma és lilahagyma illata tökéletes alapot ad az ételnek.

    5

    Add hozzá a vegan bacalhaut, és főzd 5-7 percig, hogy a fűszerek és hagymák összeérjenek.

    A bacalhau textúrája jól összeér a fűszerekkel, így minél tovább főzöd, annál ízesebb lesz.

    6

    Öntsd hozzá a növényi tejet és a vegan főzőkrémet, és hagyd főni 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    A vegan főzőkrém a szósz sűrűségét segíti, hogy krémes és gazdag legyen.

    7

    Tálald a kész ételt főtt burgonyával, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissessége kiválóan kiegészíti a gazdag, krémes ételt.