Baconös gnocchi tálalva

Baconös gnocchi

A baconös gnocchi az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel, amely a puha burgonyás gnocchit sós, ropogós baconnel és krémes tejszínes szósszal ötvözi. Az étel egyszerre gazdag és laktató, tökéletes választás egy kiadós vacsorára. A bacon füstös aromája kiválóan kiegészíti a tejszínes-parmezános szószt, míg a friss petrezselyem enyhén fűszeres, frissítő ízt ad az ételhez. A gnocchi elkészítése egyszerű, és néhány alapanyagból is tökéletes ízélményt biztosít. TIPP: Ha még intenzívebb ízt szeretnél, egy kevés fokhagymát is adhatsz a szószhoz, vagy szórhatsz rá extra ropogós sült hagymát a tálaláskor!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
860 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
120 g Liszt
1 db Tojássárgája
1 csipet
150 g Bacon
30 g Vaj
100 ml Tejszín
50 g Parmezán sajt
1 csokor Friss petrezselyem
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában, majd hagyd kissé kihűlni. Hámozd meg, és egy krumplinyomó segítségével törd pépesre, hogy teljesen sima állagot kapj.

    A burgonyát héjában főzd, hogy ne szívja meg magát vízzel. Még melegen törd át, mert akkor könnyebb vele dolgozni.

    2

    Keverd össze a tört burgonyát a liszttel, a tojássárgájával és a sóval. Gyúrd össze óvatosan, hogy egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapj. Ne dolgozd túl, mert kemény lesz a gnocchi!

    A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától. Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet, de ne sokat, mert a gnocchi kemény lesz.

    3

    Oszd a tésztát négy részre, majd mindegyikből sodorj hosszú, kb. 2 cm átmérőjű hengert. Egy éles késsel vágj belőle 2 cm-es darabokat.

    A tésztát lisztezett felületen sodord, hogy ne ragadjon le.

    4

    A vágott darabokat formázhatod villával, hogy bordázott felületet kapjanak, ami jobban megtartja a szószt.

    A villa hátával nyomd meg a gnocchit, majd gördítsd végig a villán. Ezzel a módszerrel szép bordázott mintát kapsz.

    5

    Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. Dobd bele a gnocchikat, és főzd őket addig, amíg feljönnek a víz felszínére (kb. 2-3 perc). Ezután szűrd le.

    A gnocchik akkor vannak készen, ha feljönnek a víz felszínére. Ne főzd őket túl, mert szétesnek.

    6

    Egy serpenyőben pirítsd meg a felkockázott bacont közepes lángon, amíg ropogós nem lesz. Tedd félre egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön.

    A bacont ne pirítsd túl magas lángon, mert megéghet. A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges zsírt, így ropogósabb lesz.

    7

    A serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd öntsd hozzá a tejszínt, és hagyd, hogy kissé besűrűsödjön.

    A tejszín ne forrjon, csak gyöngyözzön, különben kicsapódhat.

    8

    Add hozzá a reszelt parmezánt, és keverd el, hogy a szósz krémes legyen.

    A parmezán adja a szósz krémességét és ízét. Használj frissen reszelt parmezánt a legjobb eredmény érdekében.

    9

    Dobd bele a főtt gnocchikat és a pirított bacont a szószba, majd alaposan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    Kíméletesen keverd össze a gnocchit a szósszal, hogy ne törjön össze.

    10

    Tálaláskor szórd meg friss aprított petrezselyemmel és extra parmezánnal.

    A friss petrezselyem és a parmezán nem csak ízletes, de szép díszítést is ad az ételnek.