A padlizsánokat vágd hosszában félbe, majd a húsát keresztbe vágd be, hogy a sütés során jobban átjárja az íz.
A padlizsánok bőrét is érdemes megszúrni egy villával, hogy sütés közben ne pattogjanak.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és helyezd bele a padlizsánokat. Süsd őket 5-7 percig, amíg szépen megpirulnak, és a húsuk átsül.
Ha a padlizsán túl sok olajat szívott fel, a fölösleges olajat papírtörlővel leitatva könnyen eltávolítható.
Amíg a padlizsánok sülnek, a fokhagymát apróra vágd, és egy másik serpenyőben hevítsd fel egy kevés olívaolajjal.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat. Csak enyhén pirítsd, amíg illatos lesz.
Amikor a padlizsánok készre sültek, helyezd őket egy tányérra, és kanalazd rá a fokhagymás olajat.
A fokhagymás olajat egyenletesen oszlasd el, hogy minden falatban érezhető legyen az íz.
Adj hozzá friss koriandert és egy evőkanál citromlevet, hogy friss ízt adjon a padlizsánnak.
A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriander ízét.
A tahinit keverd össze egy kevés vízzel, hogy sima öntetet kapj. Öntsd a padlizsánra, és tálald frissen.
Ha túl sűrűnek találod a tahinit, egy kis vízzel vagy citromlével könnyen hígíthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.