A padlizsĂĄnokat vĂĄgd hosszĂĄban fĂ©lbe, majd a hĂșsĂĄt keresztbe vĂĄgd be, hogy a sĂŒtĂ©s sorĂĄn jobban ĂĄtjĂĄrja az Ăz.
A padlizsĂĄnok bĆrĂ©t is Ă©rdemes megszĂșrni egy villĂĄval, hogy sĂŒtĂ©s közben ne pattogjanak.
Egy serpenyĆben hevĂtsd fel az olĂvaolajat, Ă©s helyezd bele a padlizsĂĄnokat. SĂŒsd Ćket 5-7 percig, amĂg szĂ©pen megpirulnak, Ă©s a hĂșsuk ĂĄtsĂŒl.
Ha a padlizsĂĄn tĂșl sok olajat szĂvott fel, a fölösleges olajat papĂrtörlĆvel leitatva könnyen eltĂĄvolĂthatĂł.
AmĂg a padlizsĂĄnok sĂŒlnek, a fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, Ă©s egy mĂĄsik serpenyĆben hevĂtsd fel egy kevĂ©s olĂvaolajjal.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megĂ©gjen, mert keserƱ Ăzt adhat. Csak enyhĂ©n pirĂtsd, amĂg illatos lesz.
Amikor a padlizsĂĄnok kĂ©szre sĂŒltek, helyezd Ćket egy tĂĄnyĂ©rra, Ă©s kanalazd rĂĄ a fokhagymĂĄs olajat.
A fokhagymĂĄs olajat egyenletesen oszlasd el, hogy minden falatban Ă©rezhetĆ legyen az Ăz.
Adj hozzĂĄ friss koriandert Ă©s egy evĆkanĂĄl citromlevet, hogy friss Ăzt adjon a padlizsĂĄnnak.
A koriander helyett hasznĂĄlhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriander ĂzĂ©t.
A tahinit keverd össze egy kevĂ©s vĂzzel, hogy sima öntetet kapj. Ăntsd a padlizsĂĄnra, Ă©s tĂĄlald frissen.
Ha tĂșl sƱrƱnek talĂĄlod a tahinit, egy kis vĂzzel vagy citromlĂ©vel könnyen hĂgĂthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.