Badrijani fokhagymåval, tahinivel és friss korianderrel tålalva

Badrijani fokhagymĂĄval

A Badrijani egy hagyomĂĄnyos Ă©tel a Közel-Keleten Ă©s KözĂ©p-ÁzsiĂĄban, amelyet kĂŒlönbözƑ mĂłdokon kĂ©szĂ­tenek. A fokhagymĂĄs vĂĄltozat kiemeli a padlizsĂĄn gazdag Ă­zĂ©t, Ă©s a tahini pedig krĂ©mes textĂșrĂĄt ad neki. Ez az Ă©tel könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik vegetĂĄriĂĄnus Ă©telt keresnek, vagy csak egy Ă­nycsiklandĂł, gyors Ă©telt szeretnĂ©nek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db Padlizsán
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt fekete bors
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 2 ek. Tahini

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsĂĄnokat vĂĄgd hosszĂĄban fĂ©lbe, majd a hĂșsĂĄt keresztbe vĂĄgd be, hogy a sĂŒtĂ©s sorĂĄn jobban ĂĄtjĂĄrja az Ă­z.

    A padlizsĂĄnok bƑrĂ©t is Ă©rdemes megszĂșrni egy villĂĄval, hogy sĂŒtĂ©s közben ne pattogjanak.

    2

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s helyezd bele a padlizsĂĄnokat. SĂŒsd Ƒket 5-7 percig, amĂ­g szĂ©pen megpirulnak, Ă©s a hĂșsuk ĂĄtsĂŒl.

    Ha a padlizsĂĄn tĂșl sok olajat szĂ­vott fel, a fölösleges olajat papĂ­rtörlƑvel leitatva könnyen eltĂĄvolĂ­thatĂł.

    3

    AmĂ­g a padlizsĂĄnok sĂŒlnek, a fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, Ă©s egy mĂĄsik serpenyƑben hevĂ­tsd fel egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserƱ ízt adhat. Csak enyhén pirítsd, amíg illatos lesz.

    4

    Amikor a padlizsĂĄnok kĂ©szre sĂŒltek, helyezd Ƒket egy tĂĄnyĂ©rra, Ă©s kanalazd rĂĄ a fokhagymĂĄs olajat.

    A fokhagymĂĄs olajat egyenletesen oszlasd el, hogy minden falatban Ă©rezhetƑ legyen az Ă­z.

    5

    Adj hozzĂĄ friss koriandert Ă©s egy evƑkanĂĄl citromlevet, hogy friss Ă­zt adjon a padlizsĂĄnnak.

    A koriander helyett hasznålhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriander ízét.

    6

    A tahinit keverd össze egy kevĂ©s vĂ­zzel, hogy sima öntetet kapj. Öntsd a padlizsĂĄnra, Ă©s tĂĄlald frissen.

    Ha tĂșl sƱrƱnek talĂĄlod a tahinit, egy kis vĂ­zzel vagy citromlĂ©vel könnyen hĂ­gĂ­thatod.