Badrijani fokhagymával, tahinivel és friss korianderrel tálalva

Badrijani fokhagymával

A Badrijani egy hagyományos étel a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában, amelyet különböző módokon készítenek. A fokhagymás változat kiemeli a padlizsán gazdag ízét, és a tahini pedig krémes textúrát ad neki. Ez az étel könnyen elkészíthető, és tökéletes választás azoknak, akik vegetáriánus ételt keresnek, vagy csak egy ínycsiklandó, gyors ételt szeretnének.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Citromlé
1 csokor Friss koriander
2 ek. Tahini

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd hosszában félbe, majd a húsát keresztbe vágd be, hogy a sütés során jobban átjárja az íz.

    A padlizsánok bőrét is érdemes megszúrni egy villával, hogy sütés közben ne pattogjanak.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és helyezd bele a padlizsánokat. Süsd őket 5-7 percig, amíg szépen megpirulnak, és a húsuk átsül.

    Ha a padlizsán túl sok olajat szívott fel, a fölösleges olajat papírtörlővel leitatva könnyen eltávolítható.

    3

    Amíg a padlizsánok sülnek, a fokhagymát apróra vágd, és egy másik serpenyőben hevítsd fel egy kevés olívaolajjal.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat. Csak enyhén pirítsd, amíg illatos lesz.

    4

    Amikor a padlizsánok készre sültek, helyezd őket egy tányérra, és kanalazd rá a fokhagymás olajat.

    A fokhagymás olajat egyenletesen oszlasd el, hogy minden falatban érezhető legyen az íz.

    5

    Adj hozzá friss koriandert és egy evőkanál citromlevet, hogy friss ízt adjon a padlizsánnak.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriander ízét.

    6

    A tahinit keverd össze egy kevés vízzel, hogy sima öntetet kapj. Öntsd a padlizsánra, és tálald frissen.

    Ha túl sűrűnek találod a tahinit, egy kis vízzel vagy citromlével könnyen hígíthatod.