A padlizsánokat szeleteld fel 1 cm vastag szeletekre, majd sózd meg őket és hagyd állni 10 percig, hogy kiengedjék a felesleges vizet.
A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserűségét, és segít, hogy ne szívjon fel túl sok olajat sütés közben.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalon, amíg aranybarnák és puhák lesznek.
Ne rakj túl sok szeletet egyszerre a serpenyőbe, mert akkor nem sülnek egyenletesen.
A joghurtot egy tálban keverd össze a zúzott fokhagymával, citrom levével, sóval, borssal és apróra vágott mentalevelekkel.
A joghurtot érdemes előre kivenni a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, így jobban elvegyülnek az ízek.
A sült padlizsán szeleteket helyezd egy tálra, majd egyenletesen kend meg őket a joghurtos keverékkel.
A joghurtos keveréket ízlés szerint fokozhatod extra mentával vagy citromlével.
A tálalás előtt friss korianderlevelekkel díszítsd a padlizsánt.
A koriander frissessége és enyhe citrusos íze remekül illik a padlizsánhoz és a mentához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.