Badrijani mentával, joghurtos szósszal és korianderrel díszítve

Badrijani mentával

A badrijani egy klasszikus grúz étel, melyet gyakran készítenek padlizsánból, joghurtos szósszal, fokhagymával és friss gyógynövényekkel. Az étel a grúz konyha egyik népszerű választása, és különlegessége a mentával és joghurttal való párosítás, ami friss, enyhén savanykás ízt ad neki. Az étel tökéletes étkezés lehet vegetáriánusok számára, de a húsmentes étkezésre vágyók számára is ideális.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
150 g Joghurt
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Mentalevél
3 ek. Olívaolaj
1 db Citrom leve
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Cilantro (koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat szeleteld fel 1 cm vastag szeletekre, majd sózd meg őket és hagyd állni 10 percig, hogy kiengedjék a felesleges vizet.

    A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserűségét, és segít, hogy ne szívjon fel túl sok olajat sütés közben.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalon, amíg aranybarnák és puhák lesznek.

    Ne rakj túl sok szeletet egyszerre a serpenyőbe, mert akkor nem sülnek egyenletesen.

    3

    A joghurtot egy tálban keverd össze a zúzott fokhagymával, citrom levével, sóval, borssal és apróra vágott mentalevelekkel.

    A joghurtot érdemes előre kivenni a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, így jobban elvegyülnek az ízek.

    4

    A sült padlizsán szeleteket helyezd egy tálra, majd egyenletesen kend meg őket a joghurtos keverékkel.

    A joghurtos keveréket ízlés szerint fokozhatod extra mentával vagy citromlével.

    5

    A tálalás előtt friss korianderlevelekkel díszítsd a padlizsánt.

    A koriander frissessége és enyhe citrusos íze remekül illik a padlizsánhoz és a mentához.