A padlizsánokat vágd karikákra, és egy serpenyőben süsd meg olívaolajban, amíg aranybarna és puhára sül.
A padlizsán könnyen felszívja az olajat, így ne habozz egy kis extra olajat hozzáadni, hogy a karikák szépen megpiruljanak.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és egy másik serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.
Ha gyorsítani szeretnél, a hagymát először pirítsd, majd add hozzá a fokhagymát, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a felaprított paprikát és curry port, majd pirítsd tovább 5 percig.
A curry por intenzív ízt ad, de ügyelj rá, hogy ne égessen meg a fűszer!
Add hozzá a kókusztejet és a pörkölt diót, majd keverd össze alaposan, hogy a szósz sima legyen.
A kókusztej gazdag textúrát ad a szósznak, miközben egyensúlyt teremt a curry fűszerességével.
Helyezd a sült padlizsánt egy tányérra, és öntsd rá a fűszeres szószt.
A padlizsán még jobban felszívja a szószt, ha melegen tálalod!
Szórd meg friss korianderrel és egy csepp lime levével tálalás előtt.
A lime frissítő íze és a koriander segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.