Badrijani vegán változata, fűszeres szószban tálalva, korianderrel díszítve

Badrijani vegán változatban

A Badrijani egy klasszikus grúz étel, amely tradicionálisan padlizsánból készül. A vegán változata egyszerűen elkészíthető, és remekül kiemeli a padlizsán természetes ízét a különleges fűszerekkel és a kókusztej gazdag állagával. Az étel tökéletes vegetáriánusoknak, és a fűszeres szószok és a friss koriander gazdag ízélményt biztosítanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 csokor Friss koriander
50 g Pörkölt dió
2 ek. Olívaolaj
1 db Paprika
100 ml Kókusztej
1 tk. Curry por
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
1 db Lime leve

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd karikákra, és egy serpenyőben süsd meg olívaolajban, amíg aranybarna és puhára sül.

    A padlizsán könnyen felszívja az olajat, így ne habozz egy kis extra olajat hozzáadni, hogy a karikák szépen megpiruljanak.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és egy másik serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ha gyorsítani szeretnél, a hagymát először pirítsd, majd add hozzá a fokhagymát, hogy ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a felaprított paprikát és curry port, majd pirítsd tovább 5 percig.

    A curry por intenzív ízt ad, de ügyelj rá, hogy ne égessen meg a fűszer!

    4

    Add hozzá a kókusztejet és a pörkölt diót, majd keverd össze alaposan, hogy a szósz sima legyen.

    A kókusztej gazdag textúrát ad a szósznak, miközben egyensúlyt teremt a curry fűszerességével.

    5

    Helyezd a sült padlizsánt egy tányérra, és öntsd rá a fűszeres szószt.

    A padlizsán még jobban felszívja a szószt, ha melegen tálalod!

    6

    Szórd meg friss korianderrel és egy csepp lime levével tálalás előtt.

    A lime frissítő íze és a koriander segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.