Bagna Cauda vajjal és tejszínnel, friss zöldségekkel tálalva

Bagna cauda vajjal és tejszínnel

A Bagna Cauda egy tradicionális olasz étel, amely a piemonti régióból származik. Eredetileg halászok készítették, hogy friss zöldségeket mártogassanak a gazdag fokhagymás és olajos szószba. A vaj és tejszín hozzáadásával egy krémesebb, gazdagabb változatot kapunk, amely tökéletesen illik a ropogós zöldségekhez. Az étel egyszerű, de különleges ízkombinációval rendelkezik, amely a friss alapanyagoknak köszönhetően igazán élvezetes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 gerezd Fokhagyma
2 db Ancho chili (szárított)
150 g Vaj
200 ml Tejszín
50 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem
200 g Friss zöldség (tálaláshoz: zeller, póréhagyma, brokkoli)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. A chili paprikát vágd apróra.

    Ha szeretnéd enyhébb ízűre készíteni, a chilit tartsd vissza, vagy használd csak a magjait.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és a chilit. Pirítsd őket alacsony lángon, hogy az ízek kioldódjanak, de ne égjenek meg.

    A fokhagyma és a chili lassú pirítása mélyebb, gazdagabb ízt ad a szósznak.

    3

    Amikor a fokhagyma illatos és enyhén megpirult, add hozzá a vajat. Keverd, amíg a vaj teljesen felolvad.

    A vaj hozzáadásával a szósz krémesebb lesz, ami segít sima textúrát adni a Bagna Caudának.

    4

    Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. Főzd alacsony lángon, amíg a szósz össze nem forr.

    Ha túl sűrű lesz, adj hozzá egy kis extra tejszínt, hogy lágyabb állagot kapj.

    5

    Fűszerezd sóval és borssal, majd tálald a szószt friss, szezonális zöldségekkel, mint például póréhagymával, brokkolival, vagy zellerrel.

    A friss zöldségek ropogós textúrája nagyszerűen illik a krémes Bagna Caudához.