A fokhagymát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. A chili paprikát vágd apróra.
Ha szeretnéd enyhébb ízűre készíteni, a chilit tartsd vissza, vagy használd csak a magjait.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és a chilit. Pirítsd őket alacsony lángon, hogy az ízek kioldódjanak, de ne égjenek meg.
A fokhagyma és a chili lassú pirítása mélyebb, gazdagabb ízt ad a szósznak.
Amikor a fokhagyma illatos és enyhén megpirult, add hozzá a vajat. Keverd, amíg a vaj teljesen felolvad.
A vaj hozzáadásával a szósz krémesebb lesz, ami segít sima textúrát adni a Bagna Caudának.
Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. Főzd alacsony lángon, amíg a szósz össze nem forr.
Ha túl sűrű lesz, adj hozzá egy kis extra tejszínt, hogy lágyabb állagot kapj.
Fűszerezd sóval és borssal, majd tálald a szószt friss, szezonális zöldségekkel, mint például póréhagymával, brokkolival, vagy zellerrel.
A friss zöldségek ropogós textúrája nagyszerűen illik a krémes Bagna Caudához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.