Baião de Dois carne seca-val, korianderrel megszórva

Baião de Dois carne seca-val

A Baião de Dois egy hagyományos brazil étel, amely különleges ízvilágát a rizs és a hüvelyesek kombinációjának köszönheti. Az ételt a brazil vidéken az évszázadok során fejlesztették ki, és számos változata létezik. Az alapja mindig a rizs és bab, de gyakran adnak hozzá különböző húsokat, például húsos szárított marhahúst, ami különleges, gazdag ízt ad az ételnek. A Baião de Dois az egyik legnépszerűbb étel Brazíliában, és gyakran tálalják ünnepi alkalmakra vagy különleges ebédekre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Carne Seca
200 g Basmati rizs
100 g Fehér bab
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A carne seca-t előző nap áztasd be vízbe, hogy megszabadulj a sótól, majd vágd kis darabokra.

    A carne seca áztatása biztosítja, hogy a só mennyisége kontrollálható legyen, így a végén nem lesz túl sós az étel.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd a paprikát is szeleteld fel.

    A paprika frissessége fontos, így válassz piros, ropogós paprikát, hogy még édesebb ízt adjon az ételhez.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Alacsony lángon pirítsd a hagymát és fokhagymát, hogy ne égjenek meg, hanem karamellizálódjanak.

    4

    Add hozzá a carne seca-t és a felvágott paprikát, majd pirítsd őket együtt 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szükséges, egy kis vizet is adhatsz hozzá, hogy a hús ne égjen meg, hanem egy kicsit szaftosabb maradjon.

    5

    A fehér babot főzd meg egy külön edényben, majd add hozzá a húsos keverékhez.

    A babot előre megfőzheted, hogy gyorsabban haladj, de ha nem főtt babot használsz, akkor a főzési idő megnövekedhet.

    6

    A rizst add hozzá a keverékhez, és öntsd rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd közepes lángon, amíg a rizs megpuhul és a víz felszívódik.

    A rizs főzésekor fontos, hogy ne keverd túl, hogy ne törjön el. Ha kell, egy kis extra vizet is adhatsz hozzá.

    7

    Miután a rizs kész, tálald korianderrel megszórva, hogy friss ízt adjon neki.

    A koriander frissessége és enyhe citrusos íze kiemeli a gazdag rizst és a húsos összetevőket.