A rizst öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg sós vízben 10-15 perc alatt.
A rizst ne hagyd túl sokáig főzni, mert túl ragacsossá válhat.
A fehér babot főzd meg külön egy lábasban, amíg megpuhul.
Ha konzerv babot használsz, akkor egyszerűen öblítsd át és máris használhatod.
A szalonnát vágd kis darabokra, és egy serpenyőben süsd meg ropogósra. Ha túl sok zsír keletkezik, öntsd le a felesleget.
A ropogós szalonna még ízesebbé teszi az ételt, ezért fontos, hogy kellőképpen pirítsd.
A vöröshagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágd, majd add hozzá a serpenyőben lévő szalonnához, és pirítsd 5-7 percig.
Ha a paprika túl erős, eltávolíthatod a magjait, hogy kevésbé legyen csípős.
Keverd hozzá a főtt rizst és a babot a serpenyőhöz, majd fűszerezd sóval és borssal. Hagyj egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl száraznak érzed, adj hozzá egy kis vízet vagy húslevest, hogy szaftosabb legyen.
Közben főzd meg a tojásokat egy másik lábasban, amíg kemény tojásokat kapsz. Tálalás előtt vágd félbe őket.
A tojásokat 10-12 percig főzd, hogy a sárgájuk jól megszilárduljon.
Tálald a Baião de dois-t a főtt tojás felével és friss korianderrel a tetején.
A koriander friss íze még ízletesebbé teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.