A rizst és a fekete szemű babot külön-külön főzd meg. A babot legalább 1 órát áztasd előtte.
A bab főzési ideje eltérhet, mindig ellenőrizd, hogy puha legyen.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot és a zöldpaprikát kockázd fel.
A zöldpaprika friss ízt ad az ételnek, de ha nem szereted a csípősebb változatokat, válassz édesebb paprikát.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig.
Ha a hagyma már üveges, add hozzá a paprika és paradicsom keverékét, és pirítsd további 5 percig.
A főtt rizst és babot add hozzá a serpenyőben lévő zöldségekhez. Keverd össze őket alaposan.
Az ételt lehet egy nagy tálban is összekeverni, hogy minden jól eloszoljon.
Fűszerezd sóval, borssal és köménnyel. Keverd össze, majd hagyd alacsony lángon párolódni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kömény jól harmonizál a babbal és a zöldségekkel, és különleges ízt ad.
Tálald az ételt friss korianderrel megszórva.
A koriander friss íze különleges, és a zöldségekhez való párosítás frissítővé teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.