Baião de dois zöldségekkel, babbal és rizzsel, friss korianderrel tálalva

Baião de dois zöldségekkel

A Baião de dois egy hagyományos brazil étel, amely gazdag fehérjében és ízekben. Az ételt rizsből, babból és különféle zöldségekből készítik. A különböző változatai miatt egy igazi nemzeti étel, melyet gyakran kókuszolajjal készítenek. A zöldségekkel készült változat friss és ínycsiklandó alternatívát ad a klasszikusnak, miközben megőrzi a brazíliai étkezések színes és gazdag ízvilágát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fehér rizs
200 g Fekete szemű bab
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöldpaprika
2 ek. Kókuszolaj
1 ek. Friss koriander
1 tk.
1 csipet Fekete bors
1 tk. Kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a fekete szemű babot külön-külön főzd meg. A babot legalább 1 órát áztasd előtte.

    A bab főzési ideje eltérhet, mindig ellenőrizd, hogy puha legyen.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot és a zöldpaprikát kockázd fel.

    A zöldpaprika friss ízt ad az ételnek, de ha nem szereted a csípősebb változatokat, válassz édesebb paprikát.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig.

    Ha a hagyma már üveges, add hozzá a paprika és paradicsom keverékét, és pirítsd további 5 percig.

    4

    A főtt rizst és babot add hozzá a serpenyőben lévő zöldségekhez. Keverd össze őket alaposan.

    Az ételt lehet egy nagy tálban is összekeverni, hogy minden jól eloszoljon.

    5

    Fűszerezd sóval, borssal és köménnyel. Keverd össze, majd hagyd alacsony lángon párolódni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kömény jól harmonizál a babbal és a zöldségekkel, és különleges ízt ad.

    6

    Tálald az ételt friss korianderrel megszórva.

    A koriander friss íze különleges, és a zöldségekhez való párosítás frissítővé teszi az ételt.