A padlizsánokat hámozd meg és vágd fel kis kockákra.
Ha szeretnéd, a padlizsánokat előzőleg besózhatod, hogy kiszívják a felesleges vizet.
A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
A padlizsánokat add a pirított hagymához, és süsd őket 5-6 percig, amíg megpuhulnak.
A padlizsán gyorsan megpuhul, ezért fontos, hogy ne süsd túl.
Add hozzá a rizslisztet, búzalisztet, köményt, garam masalát és sót, majd keverd össze.
Ha a keverék túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, hogy tésztát formálhass belőle.
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és formálj kis golyókat a tésztából, majd süsd őket aranybarnára.
A megfelelő olajhőmérséklet segít abban, hogy a golyók kívül ropogósak legyenek és ne szívják fel az olajat.
Miután elkészültek, szedd ki a Baingan Bhaji-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.
A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a Bhaji-t, és megőrzi a ropogós textúrát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.