Frissen készült Baingan Bhaji, ropogós padlizsán golyókkal

Baingan Bhaji

A Baingan Bhaji egy tradicionális indiai étel, amelyet az utcai étkezéseken szolgálnak fel. Az étel alapja a padlizsán, amelyet fűszeres, ropogós golyókká formálnak, és különféle fűszerekkel ízesítenek. A Baingan Bhaji rendkívül népszerű az indiai konyhában, különösen reggelire vagy uzsonnára. A fűszeres padlizsán golyókat chutney-val vagy különféle szószokkal tálalják.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
50 g Rice flour (rizsliszt)
100 g Búzaliszt
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Garam masala
1 tk.
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat hámozd meg és vágd fel kis kockákra.

    Ha szeretnéd, a padlizsánokat előzőleg besózhatod, hogy kiszívják a felesleges vizet.

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    A padlizsánokat add a pirított hagymához, és süsd őket 5-6 percig, amíg megpuhulnak.

    A padlizsán gyorsan megpuhul, ezért fontos, hogy ne süsd túl.

    4

    Add hozzá a rizslisztet, búzalisztet, köményt, garam masalát és sót, majd keverd össze.

    Ha a keverék túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, hogy tésztát formálhass belőle.

    5

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és formálj kis golyókat a tésztából, majd süsd őket aranybarnára.

    A megfelelő olajhőmérséklet segít abban, hogy a golyók kívül ropogósak legyenek és ne szívják fel az olajat.

    6

    Miután elkészültek, szedd ki a Baingan Bhaji-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a Bhaji-t, és megőrzi a ropogós textúrát.