Bajra Khichdi tálalva, friss korianderrel díszítve

Bajra Khichdi

A Bajra Khichdi egy hagyományos indiai étel, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy ebédre. A bajra (gyöngy árpa) és a toor dal (pulses) kombinációja gazdag ízű és tápláló, miközben a fűszerek, mint a kurkuma, kömény és mustármag, kiemelik a falatok egyedülálló aromáját. Ez az étel különösen népszerű a gluténmentes étkezéseken, és könnyen elkészíthető egyszerű hozzávalókból.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Bajra (pearl millet)
100 g Toor dal (pulses)
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (friss)
2 db Zöld chili
1 tk. Kömény
1 tk. Mustármag
1 tk. Turmeric (kurkuma)
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss koriander
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bajrát és a toor dal-t (pulses) külön-külön átöblítjük hideg vízben, majd félretesszük.

    A megfelelő öblítés segít eltávolítani a szennyeződéseket, így tisztább lesz a végeredmény.

    2

    A fokhagymát, zöld chilit és gyömbért apróra vágjuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és hozzáadjuk a köményt, mustármagot, fokhagymát, zöld chilit és gyömbért, majd pirítjuk őket pár percig.

    A fűszerek pirítása segít az ízek kiemelésében. Ne hagyd, hogy megégjenek!

    3

    A kurkumát és a sót hozzáadjuk a fűszeres keverékhez, majd hozzáadjuk a bajrát és a toor dal-t. Öntsük hozzá a vizet, és keverjük össze.

    A kurkuma színe és íze különleges, de ha nem szeretnéd, kevesebbet is használhatsz belőle.

    4

    Fedjük le, és főzzük közepes hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a bajra és a dal megpuhul.

    A fűszeres főzés során érdemes időnként megkeverni, hogy a hozzávalók egyenletesen főjenek.

    5

    A kész khichdi-t friss korianderrel díszítjük, és melegen tálaljuk.

    A koriander frissessége és íze jól illik ehhez a fűszeres ételhez.