A bajrát és a toor dal-t (pulses) külön-külön átöblítjük hideg vízben, majd félretesszük.
A megfelelő öblítés segít eltávolítani a szennyeződéseket, így tisztább lesz a végeredmény.
A fokhagymát, zöld chilit és gyömbért apróra vágjuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és hozzáadjuk a köményt, mustármagot, fokhagymát, zöld chilit és gyömbért, majd pirítjuk őket pár percig.
A fűszerek pirítása segít az ízek kiemelésében. Ne hagyd, hogy megégjenek!
A kurkumát és a sót hozzáadjuk a fűszeres keverékhez, majd hozzáadjuk a bajrát és a toor dal-t. Öntsük hozzá a vizet, és keverjük össze.
A kurkuma színe és íze különleges, de ha nem szeretnéd, kevesebbet is használhatsz belőle.
Fedjük le, és főzzük közepes hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a bajra és a dal megpuhul.
A fűszeres főzés során érdemes időnként megkeverni, hogy a hozzávalók egyenletesen főjenek.
A kész khichdi-t friss korianderrel díszítjük, és melegen tálaljuk.
A koriander frissessége és íze jól illik ehhez a fűszeres ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.