Bajra thepla aranybarnára sült lepények, friss korianderrel díszítve

Bajra thepla

A Bajra thepla egy hagyományos indiai étel, amit főleg a reggelik során fogyasztanak. Az alapja a Bajra liszt, amely gluténmentes, így tökéletes választás azok számára, akik érzékenyek a gluténra. Az étel ízesítése változatos lehet, de mindig a friss koriander és joghurt adja meg az igazi ízharmóniát. A thepla elkészítése egyszerű, de a friss alapanyagok és a pihentetett tészta teszi igazán különlegessé. Akár reggelire, akár köretként tálalhatod, mindig egy friss, ínycsiklandó ételt varázsolhatsz az asztalra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Bajra liszt
100 g Wheat flour (búzaliszt)
3 ek. Jogurt
1 ek. Olívaolaj
50 ml Víz
0.5 tk.
1 tk. Fekete szezámmag
1 csipet Reszelt gyömbér
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A Bajra lisztet és a búzalisztet egy nagy tálba öntsd. A liszt keverékéhez add hozzá a sót, fekete szezámmagot és a reszelt gyömbért.

    Ha szeretnéd, egy csipetnyi csiliport is hozzáadhatsz, hogy pikánsabb legyen.

    2

    Keverd össze jól az összes száraz hozzávalót, majd add hozzá az olívaolajat és a joghurtot.

    Ha nincs joghurtod, helyettesítheted tejföllel, de a joghurt enyhébb ízt ad.

    3

    Adj hozzá annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapj. Kezdd el kézzel gyúrni a tésztát addig, amíg sima és nem túl ragadós állagú lesz.

    Ha túl száraznak érzed, egy pici vizet még adhatsz hozzá.

    4

    Formálj a tésztából egy nagy cipót, majd csomagold be egy fóliába, és pihentesd 20 percig.

    A pihentetés segít, hogy a tészta jobban formázható legyen.

    5

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 5 mm vastagságúra. Használj szaggatót, vagy vágd fel a tésztát kis körökre.

    Ha nem tudsz szaggatót használni, egy poharat is használhatsz, de mindig mártsd lisztbe, hogy ne ragadjon.

    6

    Forrósítsd fel egy serpenyőt, és süsd meg a theplákat mindkét oldalán 2-3 percig, míg enyhén pirulni nem kezd.

    Ne használj túl magas hőt, mert könnyen megéghet. Inkább közepes lángon süsd őket.

    7

    A theplákat frissen, melegen tálald, egy kis friss korianderrel díszítve.

    Tálald joghurttal vagy chutney-val, hogy még finomabb legyen!