A Bajra lisztet és a búzalisztet egy nagy tálba öntsd. A liszt keverékéhez add hozzá a sót, fekete szezámmagot és a reszelt gyömbért.
Ha szeretnéd, egy csipetnyi csiliport is hozzáadhatsz, hogy pikánsabb legyen.
Keverd össze jól az összes száraz hozzávalót, majd add hozzá az olívaolajat és a joghurtot.
Ha nincs joghurtod, helyettesítheted tejföllel, de a joghurt enyhébb ízt ad.
Adj hozzá annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapj. Kezdd el kézzel gyúrni a tésztát addig, amíg sima és nem túl ragadós állagú lesz.
Ha túl száraznak érzed, egy pici vizet még adhatsz hozzá.
Formálj a tésztából egy nagy cipót, majd csomagold be egy fóliába, és pihentesd 20 percig.
A pihentetés segít, hogy a tészta jobban formázható legyen.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 5 mm vastagságúra. Használj szaggatót, vagy vágd fel a tésztát kis körökre.
Ha nem tudsz szaggatót használni, egy poharat is használhatsz, de mindig mártsd lisztbe, hogy ne ragadjon.
Forrósítsd fel egy serpenyőt, és süsd meg a theplákat mindkét oldalán 2-3 percig, míg enyhén pirulni nem kezd.
Ne használj túl magas hőt, mert könnyen megéghet. Inkább közepes lángon süsd őket.
A theplákat frissen, melegen tálald, egy kis friss korianderrel díszítve.
Tálald joghurttal vagy chutney-val, hogy még finomabb legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.