Bambuszos rizs tálalva

Bambuszos rizs

A bambuszos rizs egy klasszikus ázsiai fogás, amelyet főként Kínában és Thaiföldön fogyasztanak. A bambuszrügyek enyhén ropogós állagot és kellemes földes ízt adnak az ételnek, amelyet a szójaszósz és a szezámolaj tesz még gazdagabbá. Képzeld el, ahogy a frissen pirított rizs és a bambusz illata betölti a konyhát, miközben a serpenyőben összeérnek az ízek. Ez az étel tökéletes választás lehet könnyű ebédként vagy köretként különféle húsételek mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
150 g Bambuszrügy
600 ml Víz
30 ml Szójaszósz
15 ml Szezámolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 szál Zöldhagyma
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd át hideg vízben, hogy eltávolítsd róla a felesleges keményítőt. Ez segít, hogy a szemek ne tapadjanak össze főzés közben.

    Érdemes a rizst egy szűrőben mosni, így könnyebben lecsöpög.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát és a zöldhagymát. A bambuszrügyeket vágd vékony csíkokra.

    A zöldhagymának a fehér és zöld részét különválaszthatod, a fehér részt a vöröshagymával együtt pirítsd, a zöld részt pedig a végén szórd rá.

    3

    Egy közepes méretű serpenyőben hevíts fel 10 ml szezámolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre 3-4 perc alatt.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz az íze.

    4

    Add hozzá a bambuszrügyeket, és pirítsd további 3-4 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A bambuszrügyet érdemes lecsepegtetni a levétől mielőtt hozzáadod a serpenyőbe.

    5

    Öntsd a főtt rizst a serpenyőbe, majd keverd össze a hozzávalókkal. Önts rá a szójaszószt, és folyamatos keverés mellett pirítsd további 3-4 percig.

    A rizst óvatosan keverd, hogy ne törjön össze.

    6

    Szórd meg fekete borssal, sóval, majd adj hozzá 5 ml szezámolajat az extra ízért.

    A szójaszósz önmagában is sós, ezért a sóval óvatosan bánj. Kóstold meg, mielőtt hozzáadod.

    7

    Szórd meg frissen aprított zöldhagymával, és tálald melegen.

    A zöldhagymát közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy friss maradjon.