Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejet és a tejszínt közepes lángon, amíg forráspont közeli állapotba nem kerül. Ne hagyd felforrni!
Fontos, hogy ne forrald fel a tejet és a tejszínt, mert az befolyásolhatja a fagylalt állagát.
Közben egy külön tálban keverd habosra a tojássárgájákat a cukorral, amíg világosabb és krémesebb állagú lesz.
A tojássárgáját és a cukrot addig keverd, amíg a keverék szinte fehér nem lesz. Ez biztosítja a megfelelő állagot.
Fokozatosan, folyamatos keverés mellett adj egy kevés meleg tejes keveréket a tojásos keverékhez, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön és ne csapódjanak ki a tojások.
Ez a temperálás nagyon fontos! Ha túl gyorsan öntöd a forró tejet a tojáshoz, a tojás rántotta lesz.
Öntsd vissza az egész keveréket a lábosba, és alacsony hőmérsékleten főzd folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját.
Ne hagyd abba a keverést, mert a keverék könnyen leéghet az aljára.
Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a vaníliakivonatot és egy csipet sót. Hagyd teljesen kihűlni.
A vaníliakivonatot csak a végén add hozzá, hogy az aromája ne vesszen el a főzés során.
A banánokat turmixold simára, majd add a kihűlt fagylaltalaphoz, és keverd jól össze.
Használj érett banánokat, mert azok édesebbek és könnyebben turmixolhatóak.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.
Ha nincs fagylaltgéped, tedd a keveréket egy fagyasztóba alkalmas edénybe, és óránként keverd át, hogy ne képződjenek jégkristályok.
Amikor a fagylalt már majdnem teljesen elkészült, add hozzá az apróra vágott étcsokoládét és a darált diót, hogy egyenletesen eloszoljanak benne.
A csokoládét és a diót a fagylaltgép utolsó perceiben add hozzá, hogy ne ázzanak el teljesen.
Tedd a kész fagylaltot egy zárható edénybe, és fagyaszd legalább 3 órán át, hogy elérje a kívánt állagot.
A fagylaltot legalább 3 órán át fagyaszd, de a legjobb, ha egy éjszakán át hagyod a fagyasztóban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.