Banán split fagylalt tálalva

Banán split fagylalt

A banán split fagylalt a klasszikus banán split desszert inspirációjából született, amelyben a banán, a csokoládé és a dió ízei tökéletes harmóniát alkotnak. A házi változat garantálja a természetes alapanyagokat és az adalékmentes élvezetet. Egy kanál ebből a krémes, gazdag fagylaltból azonnal visszarepít a gyerekkor nyári délutánjaira!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Érett banán
250 ml Tej
250 ml Tejszín
100 g Kristálycukor
4 db Tojássárgája
5 ml Vaníliakivonat
50 g Étcsokoládé (forgácsolt)
30 g Darált dió
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejet és a tejszínt közepes lángon, amíg forráspont közeli állapotba nem kerül. Ne hagyd felforrni!

    Fontos, hogy ne forrald fel a tejet és a tejszínt, mert az befolyásolhatja a fagylalt állagát.

    2

    Közben egy külön tálban keverd habosra a tojássárgájákat a cukorral, amíg világosabb és krémesebb állagú lesz.

    A tojássárgáját és a cukrot addig keverd, amíg a keverék szinte fehér nem lesz. Ez biztosítja a megfelelő állagot.

    3

    Fokozatosan, folyamatos keverés mellett adj egy kevés meleg tejes keveréket a tojásos keverékhez, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön és ne csapódjanak ki a tojások.

    Ez a temperálás nagyon fontos! Ha túl gyorsan öntöd a forró tejet a tojáshoz, a tojás rántotta lesz.

    4

    Öntsd vissza az egész keveréket a lábosba, és alacsony hőmérsékleten főzd folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját.

    Ne hagyd abba a keverést, mert a keverék könnyen leéghet az aljára.

    5

    Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a vaníliakivonatot és egy csipet sót. Hagyd teljesen kihűlni.

    A vaníliakivonatot csak a végén add hozzá, hogy az aromája ne vesszen el a főzés során.

    6

    A banánokat turmixold simára, majd add a kihűlt fagylaltalaphoz, és keverd jól össze.

    Használj érett banánokat, mert azok édesebbek és könnyebben turmixolhatóak.

    7

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    Ha nincs fagylaltgéped, tedd a keveréket egy fagyasztóba alkalmas edénybe, és óránként keverd át, hogy ne képződjenek jégkristályok.

    8

    Amikor a fagylalt már majdnem teljesen elkészült, add hozzá az apróra vágott étcsokoládét és a darált diót, hogy egyenletesen eloszoljanak benne.

    A csokoládét és a diót a fagylaltgép utolsó perceiben add hozzá, hogy ne ázzanak el teljesen.

    9

    Tedd a kész fagylaltot egy zárható edénybe, és fagyaszd legalább 3 órán át, hogy elérje a kívánt állagot.

    A fagylaltot legalább 3 órán át fagyaszd, de a legjobb, ha egy éjszakán át hagyod a fagyasztóban.